fredag 2 maj 2008

Uti vårsolens glans


"Se hur häääärligt majsol ler!" sjöng Manskören på trappan till Brostugan på 1-maj förmiddagen, Ungdomsorkestern spelade och Musiklekisbarnen sjöng vårsånger, och alla mänskor strålade lika glatt som den varma sköna solen! En fantastisk skön 1 maj, länge sen vi fått njuta av ett sådant väder den dagen. Vi återkallade i våra minnen fjolåret, då snöflingorna yrde i luften då vi huttrande skulle avnjuta den traditionsenliga årets-första-lösglass.

Glassen ja. Det är alltid lika spännande att se vilka nya smaker som finns på "menyn". Tranbär, basilikachoklad, tiramisú, konjakjordgubb, .... För mig blev det en 2-bollarsglass, basilikachoklad-tiramisú. Smaken? Hmm. Nöjaktigt för basilikachoklad, godkänt för tiramisú.

Efter mjöd, struvor och munkar tillsammans med mina föräldrar, systrar och deras familjer ute i trädgården hos mommo & moffa, lämnade barnen där och jag och Pappan for först på en liten picnic-utflykt tillsammans med tre andra familjer. Enligt tradition ska 1-majmjöd-struvor-munkarna avnjutas på gräsmattan hos en sfp-riksdagsman - i år stod turen till en sådan i grannkommunen P som fick oss på besök! Lite knepigare blir det i nästa år, då den fjärde bor så långt borta, men månne vi inte kommer på någon lösning.

Solen sken då vi kl. 14 gick in i Runebergssalen för att öva, och ca 3½ timme senare då vi kom hem var det dags för en liten regnskur.

Konsertsalen fylldes av en aning mindre folk än vanligt, kanske det vackra vädret + det att många tagit fredagen som en ledig dag gjorde att man sökt sig ut till sommarstugorna. Konserten kändes bra som helhet, visst hade vi endel missar här och där, men vi är ju ingen proffskör utan glada amatörer. Fint komp och duktiga solister i kombination med bra ljudmix & ljussättning gjorde att åtminstone vi sångare trivdes alldeles förträffligt. Roligt var det också att ha några goda väninnor på andra raden, och rakt bakom dem mina föräldrar med våra två barn, som nu fick vara och lyssna på 1-majkonserten för första gången. Riktigt bra klarade de också av det.

Inga kommentarer: