söndag 4 maj 2008

Varma dagar

Vilket härligt varmt sommarväder vi har haft det här veckoslutet!! Rent otroligt. Shorts och barfota, första dagarna i maj. Ifall det är det här som kallas klimatförändring så gillar jag det!

Vi gjorde årets första villa-besök idag på eftermiddagen. Pappan har varit dit ett par gånger redan, men för oss andra - och för Jakky! - blev det första gången. Det såg så somrigt och härligt ut på utsidan, på insidan rätt rörigt eftersom stora rummet är belamrat av utegrill, utemöbler, frysbox mm. Nästa veckoslut borde vi sätta igång med städningen. Utomhus hittades en förtorkad ödleunge??? - barnen tog hem den för att ta med till skolan - och en död mus. Dottern sprang genast ner till stranden, tog av sig sandalerna och testade vattnet. Bilden är tagen innan hon, mot alla förbud, hot och stränga tillsägelser, slet av sig kläderna och dök i...!!

Jakky har klarat sig riktigt bra så här långt. Inhägnaden på bakgården blev klar igår, och där trivs han. Han har sovit väldigt mycket utomhus i värmen, sökt sig till en skuggig plats. Eftersom han är så liten ännu ska han inte få klättra och hoppa mycket, det är inte bra för benen. Därför var vi rätt försiktiga på villan idag och höll honom i koppel. Vi har ju rätt bergigt och kuperat där.

Ikväll var jag och Sonen med honom på promenad, han ska ju inte gå långa sträckor ännu men vi gick ett par kvarter och kom till huset där hans syster Amalia nu finns. Vi gick in och hälsade på, och vovvarna fick sig en ordentlig bus- & lekstund. Då vi skulle hemåt var vår vovve så trött så jag fick bära hem honom.
Just nu håller han på och småbusar, fick dagens sista matportion för en stund sen och var sen duktigt ut och kissade på gräset. Det drar ihop sig till sovdags, men han måste först rumstera om med bädden, filtarna och leksakerna, och komma hit till mig och "småprata" lite för att få komma upp i famnen och gosa. Nu skällde han, och lyckades väcka Dottern...
Imorgon är det dags för vardagslivet, då far vi till jobb och skola och han får vara ensam hemma. Vi kommer nog att turas om att komma hem för att mata honom mitt på dagen, och så ska någon av oss alltid se till att komma hem rätt tidigt på eftermiddagen.

Inga kommentarer: