söndag 1 juni 2008

Veckoslutet

Lördagen var en jättefin dag. Vi började med att närvara vid Sonens och Dotterns avslutning. Bägge skötte sig fint i sina sånguppträdanden; Sonen tillsammans med övriga elever i åk1 + åk2, Dottern uppträdde för första gången med skolkören. Efteråt fick de sina betyg i klassrummen. Bägge helt 0k, Dottern fick för första gången ett sifferbetyg. Hon fick också ta avsked av sin lärare, som byter till annan skola, och sin assistent Camilla som hon haft alla tre skolåren. Nästa läsår räknar de med att hon inte skall behöva en egen assistent längre, jag hoppas att det ska gå bra, få se. Camilla kommer dock att finnas i samma byggnad också i fortsättningen, hon sa åt Dottern att de ses på rasterna och Dottern kan när som helst komma då och tala med henne om hon vill, de kan vara kompisar.

På eftermiddagen var vi och uppvaktade två nyutexaminerade, en student och en elmontör-student (barnens småkusin). Sen for vi hem, slängde ner lite grejor i väskor och korgar, tog hund&katt med och for till villan, där vi njöt av en helt fantastiskt fin kväll med sol & blå himmel, spegelblankt vatten och inga myggor! Vi övernattade för första gången den här säsongen, Jakky hade lite problem med att få tag i sömnen, märktes nog att det var en ny plats för honom. Annorlunda också förstås eftersom man ser rakt ut genom de stora fönstren då man ligger platt utsträckt på golvet...

Idag var vädret halvmulet och lite svalare. Försökte rengöra den gamla ljusa lädersoffan och städade köksskåpen. Ute är det kruttorrt, det bara knastrar under skorna då man går över de mossiga bergen. Det har ju inte regnat på jättelänge, naturen är nog i stort behov av vatten nu.
Då vi på seneftermiddagen skulle åka hemåt hittade vi inte Tusse, så vi fick fara hem utan honom. Släktingen i villan bredvid lovade att ta hand om honom då han dyker upp, så vi lämnade kattmaten åt honom. Men vi har inte hört nånting därifrån under kvällen, så jag är lite bekymrad. Vi märkte tidigare idag dessutom att han inte hade halsbandet på sig, vet inte hur han fått det av sig, så nu har han inga inga id- eller telefonuppgifter på sig. Ifjol en gång var han också bortsprungen då vi for hem, men då ringde en familj senare på kvällen och sa att de tagit hand om honom, några kilometer från villan.

Har helt kopplat bort från jobbfunderingar under veckoslutet, och det kändes idag som om semestern skulle ha börjat. Har inte stor motivation att fara på jobb imorgon bitti :( Hur ska man orka jobba ännu tre veckor?? Ungarna kommer att vara på Folkhälsans sommarklubb i två veckor, för dem dit till kl 9 på morgnarna och hämtar hem dem 15/16-tiden. Sonen är ängslig, han snyftade att han inte vill fara för han känner ingen där. Känner jag honom rätt kommer det att bli som då jag hämtat honom på eftis, så gott som varje dag har han varit arg och påstått att jag kommit alldeles för tidigt, han vill leka mera!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sitter pa soffan (jo vi har laptop nu:) o lyssnar pa vaderleksrapporten for imorgon har i London o gissa-MERA REGN!!! jag tycker jag skulle kunna skicka lite till era torra villamossar. da skulle nog Tusse hallas inomhus o hemma oxa...

StrandMamman sa...

Grattis till nya datorn! Ditt liv kommer att förändras :) Skicka ut ungarna i regnet och lägg dig själv på soffan och surfa!