måndag 9 juni 2008

Veckoslutet

Lördag förmiddag var barnen, hunden och jag och kollade in veteranbilsrallyt som startade vid torget. Många fina bilar, endel äldre endel inte fullt så gamla.

Här är två skönheter, den blå en Ford från 1926, den andra en lyxigt fin Chrysler med härstamning från Joupers fabrik som låg i närheten av var jag växte upp.

Jakky har nu ett par gånger fått komma med in till centrum för att lära sig hur man beter sig bland folk och bilar. Vattenkonstverket på gågatan kom väl till pass för en törstig hund. Många människor kom fram och beundrade honom under den stund vi var i stan, och många av dem påpekade, liksom vi hört från flera andra håll också, hur lugn han är. Och det måste jag nog hålla med om, han beter sig riktigt fint bland folk trots att han bara är 3 månader ("födelsedag" i fredags!) och många andra valpar i hans ålder är rena yrvädren som bara hoppar och springer omkring och vill bita på allt.
Sen är det ju så att om man är valp och blir trött på att vänta på lill-matte och lill-husse som är i affärer på jakt efter lördagsgodis så ser man till att få sin förmiddagssömn, då får platsen vara var den vill, folk får väl gå/cykla runt en om de måste passera just här...!
(På avstånd såg jag också "Boris Babe" komma ut med man och plantkassar från en affär! Kände du dig inte iakttagen??)

Lördagen var väldigt fin, och på eftermiddagen for vi ut till villan. Jakky gjorde skäl för namnet StrandHunden, försökte hitta närmaste vägen till Kina! Kvällshimlen var vacker, eller hur?! Tyvärr hade vi idag en betydligt svalare dag, det blåste kylig nordan.






Ikväll har jag varit på sena bioföreställningen av Sex in the City tillsammans med väninnan A. (nog har vi det bra ställt här i vår stad då vi så ofta får ta del av Finlandspremiärer!) Båda har vi sett delar av serien, och båda gillade vi filmen. Slutet gott, allting gott, det var en skön stämning då vi gick ut. De flesta i publiken var tjejer i 20-årsåldern (äldre mänskor ska sova den tiden, eller...??), man undrar ju nog vad de har för kommentarer efter att sett drygt 2 timmar film om "tanter nästan 50" ?!?!!
Nu går den här tanten till sängs... natti natti!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nä du, kände nog inte av dina blickar, jag var nog lite stressad då just... Jättefin bild av flickan (dottern?) på stranden !!

BaJ

Anonym sa...

Atjoo... men nog måste jag erkänna att Jakky ser söt ut, speciellt där han ligger och sover mitt i stadens centrum. . . Har bara sett honom lajv en gång och det var på Lilla Stafettkarnevalen. Vi fick annars svar på blodproven som tagits av vår yngre son idag och det är precis som vi misstänkt, han är lika allergisk som sin mor. Inte konstigt att näsan runnit hela våren. :(

StrandMamman sa...

BaJ: Jo det är Dottern som står på stenen vid vattnetbrynet. Vi har haft jättelågt vatten rätt länge nu, och man ser en massa stenar som annars brukar vara rätt osynliga. Tror att det var nåt sånt hon stod och spanade på.

Prosit! Jasså det är så illa ställt hos er, det var ju synd. Vi är så lyckligt lottade hos oss att ingen är allergisk för någonting, men man hör ju om allergier i var och varannan familj, och det är säkert jättejobbigt.

Jemayá sa...

Ojj vad han är söt, Jakky! Och vilka fina foton du har, speciellt de på kvällen. En vinnare den med dottern i vattnet!!

StrandMamman sa...

Tack ska du ha! När vill du träffa oss live?? :)