Jag fick en förfrågan om halloumisalladen vi hade i lördags. Det var första gången jag gjorde den, och jag blev rätt nöjd. Tog receptet ur Elle Mat & Vin, aug-sept/2009 numret.
Så här ser salladen ut, och under bilden får ni receptet:
HALLOUMISALLAD
4 personer
tid: 45 minuter
Halloumin får en extra skjuts med den här goda myntadressingen till.
Dressing:
1/2 dl olivolja
1/2 citron (saften av)
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar (nymalen)
1 knippe mynta (finhackad)
1 knippe bladpersilja (finhackad)
400 g halloumi
1 tsk timjan (torkad)
1 tsk röda chiliflakes
1 tsk kumminfrön
1 kruka romansallad
1 påse ruccola
4 tomater (i små tärningar)
1/2 gurka (i små tärningar)
svarta oliver
myntablad till dekorering
Vispa olivolja, citronjuice, salt och peppar med en gaffel tills det tjocknar. Blanda i mynta och persilja. Skär halloumin i små kuber. Stek halloumin i en panna med lite olivolja och kryddorna. Lägg upp salladsbladen på ett fat, strö över tomater, gurka och oliver. Ringla över dressingen och toppa med halloumibitarna. Dekorera med myntablad.
----
Jag kan rekommendera salladen, halloumin ger ju en spännande och god smak. Obs: Då man steker ostkuberna tar det en stund innan de blir torra och får färg, det är mycket vätska som dras ut till först, men ha tålamod!
3 kommentarer:
Den måste jag göra! Särskilt nu när jag har en massa mynta att göra av med också!
TUSEN TACK!!!!!!
Kram
Smaklig måltid, Anna och Taina :)
Skicka en kommentar