tisdag 1 september 2009

Villa-avslutningen


Lördagskvällen blev bara såååå otroligt lugn, solig och fin!! Och varm! Det kunde jag inte alls tro på eftermiddagen då jag gav mig iväg mot sommarstranden, mitt i hällregnet. Vi hade gäster, fam.E med två av sina barn. Flickorna raggade med lill-Viggen, vi åt och badade bastu innan det blev dags för raket-racet. Och som det smällde... Tyvärr klarar jag ännu inte av att ställa in min kamera för fina bilder av fyrverkerier och facklor (kan någon ge tips på slutar- och bländartider???), men här är i alla fall några bilder från kvällen.


Potatissallad, halloumisallad, färsk ananas och saftigt gott kött från grillen smakade mums!
När mörkret föll var det mysigt att tända ljusen i ljuskronan ovanför matbordet.

Facklor utplacerades ute på bergsklipporna. Liksom raketavfyrningsramp. "Eldsprutarna" kom väl till sin rätt i mörkret, tyvärr inte lika bra här på bild.

Och hur gick det då för Sonen och hans "Fuglesang"? Jo Sonen var nöjd och glad på kvällen för att han sköt iväg "Fuglesang" upp i skyn, riktigt med guldraket.


Desto argare och ilsknare var han nästa dag då han hittade gubben på badstranden, fasttejpningen på raketen hade varit för dålig och "Fuglesang" hade trillat av pinn innan han ens hann ut över vattnet...!

Några bilder från dagen efter :



Villa-avslutningen (veneziaden) innebär ett slut på sommarsäsongen, ett tack och hej då till sommaren. Många fortsätter nog att bo ute under veckosluten, så länge vädret tillåter, men för oss brukar villa-avslutningen innebära sommarens sista övernattning. Det känns bra så, vi har bott ute hela sommaren, och det är dags att koncentrera sig på annat hemma i stan. Visst blir det några besök där ännu under hösten, men det mesta har vi nu plockat bort och städat undan.

3 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Åh vad maten såg god ut! Kul idé med Fuglesang-uppskjutning även om det inte riktigt gick som sonen tänkt sig :)

Taina sa...

Skrattar lite åt Fuglesangs misslyckade färd. Men raketen kom ju iväg i alla fall.

Härlig tradition det här med villa avslutning. Mycket gott såg ni ut att ha på bordet och jag blev lite nyfiken på Halloumisalladen. Vad har du i den?

Kramar

StrandMamman sa...

Anna: Det lär bli ny uppskjutning om ett år! ;)

Taina: Ja han kunde ju ha "hoppat av" ett par meter längre ut, så skulle allt ha varit frid och fröjd ;) Lägger upp Halloumisalladreceptet i ett inlägg!