måndag 29 juni 2009

Ombord på Isabella

Efter en solig bussresa ner till Åbo steg vi ur i 30-graders värme nu i kväll!!! Nu har vi nyss lämnat Åbo hamn och åker över ett soligt och nästan spegelblankt hav mot Stockholm. So far so good!!

3 kommentarer:

Taina sa...

Have a nice trip!
Kramen

Jemayá sa...

Ha en jättebra resa!! Låter som något som också skulle passa mig så småningom! Ska du träffa Annika i Stockholm? kramar!!

Anonym sa...

Taina: Kiitos kiitos! Ajattelin sinua kun ajoimme Porin ohitse :)

Jemaya: Ett alternativ før din del kan sækert också vara att flyga till Billund och sen hyra bil. Bussresan ær nog længre æn man kan førestælla sig, så det gæller att ha tålamod om man har otåliga barn.

Sen: Jag kommer inte åt att logga in på mitt Blogger-konto hær från hotelldatorn (vi tog sen ingen egen med oss), så førhoppningsvis læser någon den hær kommentaren.

Båtresan gick riktigt bra, och vi kom på tisdag morgon fram till ett soligt och vackert Stockholm. Ingen bloggtræff med Annika den hær gången, tror inte att de øvriga 34 i bussen skulle ha varit så førtjusta i det :) Færden ner till Køpenhamn gick via Grænna, dær vi kollade in en polkagrisfabrik, och fick shoppa lite "grisar". Ett annat stopp var strax norrom Jønkøping, dær Pappan och Dottern slængde sig i en pool. Temperaturen låg hela dagen strax under 30 grader, och luftkonditionering var det dåligt med så det var vaaaaaaarmt!! DVD-spelaren i bussen fungerade inte heller som den borde, kom inget ljud, vilket førstås skapade missnøje bland ungarna (och vi vuxna tyckte att det var dåligt av bussbolaget att inte kolla føre resan att allt ær i skick). Vi kørde ner till Malmø, och sen øver den fina bron + i tunneln, och døk upp i K-hamn kl. 19 på kvællen, då ænnu +26 grader. Checkade in på vårt hotell, tog alla en svalkande dusch, och sen en liten promenad øver Rådhusplatsen och in en bit på Strøget (fick lirka lite med Sonen før att få honom med oss). Efter en matbit sen upp på vårt varma rum med møgligt badrumstak...

Idag gassar solen lika helt och fullt som igår, ænnu en svettig dag. Vi var på en stadsrundtur i vår egen buss, nu på førmiddagen och om en stund går vi ut på lite shopping, och på kvællen blir det Tivoli før hela slanten. Sonen ær varm och otålig och gnællig, men jag tror att vi har førhandlat oss fram till en løsning nu (mutor ær tillåtna i såna hær fall...). Men først blir det nog en stor iskall Tuborg!!

Hælsningar,
StrandMamman