tisdag 15 april 2008

Arrangemang

Det blev en hemmadag för Sonen (7 år) idag. Han låg mellan oss i sängen och snorade hela natten, och på morgonen var det bara att konstatera att det inte skulle bli någon skoldag för honom idag. Panik: hur gör vi?? - själv var jag uppbokad till eftermiddagen, och Pappan hade också möten som han inte kunde komma ifrån. Det blev att ringa och väcka Mormor & Morfar, som tack och lov hade möjlighet att sätta sig i bilen och komma hem till oss.

Flera stora och viktiga beslut togs på styrelsemötet på jobbet idag - det har varit jobbigt att ta fram alla beslutsunderlag, men allt förlöpte väl och andan på mötet var god. Skönt! Direkt efter mötet fortsatte vi sedan i en arbetsgrupp att planera den kommande omorganiseringen, det är många bitar som ännu skall falla på plats innan sommaren kommer. Men vi tyckte att vi tog några steg framåt igen. Efter mötet en snabb kopp kaffe med chefen och en gäst, sen hem till snoriga Sonen. Mitt arbetsrum och min personal fick inte se mig många sekunder idag...

Just nu sitter Sonen och bläddrar i sina dagis- och förskolemappar, det blir många "titta, det här minns jag!". Det är lite Här-är-ditt-liv-feeling :) Tänk om vi alla skulle ha våra årsmappar, som vi skulle sitta och bläddra igenom då och då. Vad mycket vi skulle minnas som vi annars glömt bort, och vilken bekräftelse vi skulle ha på att vi verkligen gjort och åstadkommit något i våra liv! Vi säger ju alla att tiden bara rusar iväg, men vi har ju faktiskt hunnit med så mycket under den tiden i alla fall.

Ikväll blir det övning med kören inför 1-majkonserten. Det har kännts bra på övningarna, vi har en tilltalande repertoar i vår. Och en så härlig och engagerad dirigent! Vi sjunger ju båda två i kören så barnpassningen har vi sedan årsskiftet skött genom att anställa en studerande från barnträdgårdslärarutbildningen, och det funkar riktigt bra, vi har hittat en duktig flicka som klarar av de utmaningar vi har i familjen.