lördag 29 augusti 2009

Fredag kväll

Dottern hade sin ridlektion, och Jakky var med. Jag tog honom på en promenad så länge hon red. Det här såg vi under vår vandring:

Pappan var på en invigning av ett byggprojekt han varit involverad i, fin fest med god mat mm. Vi åt nåt annat...



Natten mot fredagen sov Dottern faktiskt ända till kl. 8, vilket var skönt. Natten till idag blev däremot kort igen, hon vaknade nångång före kl. 6, och det blev inte mycket sovmorgon för oss efter det, och humöret (och huvudvärken) var därefter hela förmiddagen...
Det regnar, jag har förberett mat för kvällens gäster och vi ger oss nu iväg till villan (sommarstugan) för att fira villa-avslutning, eller "veneziansk" som det också kallas här. Tror inte det blir så mycket facklor och fint på utsidan ikväll, förutom raketerna och de andra smällarna. Får satsa mer på att göra det mysigt på terrassen och inomhus med många mysiga levande ljus. Men Sonen ska i år igen sända upp en "Fuglesang" med raket mot skyn, få se om han hinner upp till den riktiga Fuglesang som också kommit iväg idag i sin rymdfärja :))

3 kommentarer:

Emmama sa...

Läste om denna tradition i en annan blogg jag läser och tycker det låter så himla mysigt med en hejdåfest till sommarens ära! Det borde alla ta efter! :)

Kram och ha en skön söndag!

Annika sa...

Villavslutningen har jag adrig varit med på. Har alltid hunnit tillbaks till US vid det laget, eller Sverige.
Ngn ggn ska det bli av. Mina fldrar som var i skäristugan i lördags tyckte allt varit fantastiskt fint detta år på avslutningen. Tror jag det...
Jättefina bilder visar du!! Gillar kossan spceillt mkt...SÖT!!

StrandMamman sa...

Emmama: Jo det är nog ett hejdå till sommaren, och det känns rätt skönt att få ett avslut på det hela, så man kan börja leva hemmaliv fullt ut igen. Och visst kunde alla ta efter och ordna en fest i slutet av sommaren, du kan ju föregå med gott exempel! :)) Kram!

Annika: Kom lite senare och åk hem lite senare nåt år vet´ja! Det blev faktiskt en toppenfin kväll, ska skriva ett inlägg senare ikväll. Lilla kalven (det var bara kalvar i inhägnaden) var jättegullig och ville så gärna vara med på bild!!