onsdag 2 juli 2008

Var är värmen??

Det börjar kännas frustrerande: vi är inne i juni, om en månad är det augusti, och fortsättningsvis har sommaren bromsen på! Alltså 16-17 grader, vad är det för semestertemperatur?? Solen kommer fram endast korta stunder, och jag som är en frusen typ byter snabbt shortsen mot långbyxor, och den nya bikinitoppen som hittills varit på hela två gånger får finna sig i att täckas av en t-skjorta eller långärmad tröja. Simma är inte att tänka på - jag vill ha minst +28 i vattnet!! Barnen har inga sådana krav (det hade nog inte jag heller som barn, bodde i vattnet...) utan plaskar glatt oberoende av om solen skiner eller inte och vattentemperaturen är inget att klaga över. Idag lyckades Dottern äntligen att få Jakky i sjön, det lyckades med lite godis :)

På måndag kväll hade vi en riktig natur-tv-upplevelse, då vår vik förutom av familjen Storlom även besöktes av familjen Svan! Svanföräldrarna hade med sig två av sina fyra ungar, och gled stilla omkring på det spegelblanka vattnet. Jättevackert. Ett annat djur bodde några dagar i en vattenbalja på terrassen utanför matplatsen - en groda som Dottern hittat.

Ovan nämnda terrass fick en ansiktslyftning då vi igår kväll hämtade ett terrassmöblemang i trä, med sköna sittdynor på stolarna. Tidigare har vi haft vita plastmöbler, så förändringen är ganska markant. Så nu väntar vi på att kvällarna ska bli varma så vi kan sitta ute och njuta...

Ett problem vi har är att Dottern inte får tag i sömnen förrän vid 1-tiden på natten. Hon är hur pigg som helst och hittar på mycket att göra. Nyss har hon kommit in efter att ha metat vid stranden, och faktiskt lyckats få sommarens första napp, en liten braxen. Melatonintabletterna vi gett henne tycks inte längre ha nån effekt. En riktigt usel dag hade vi i måndags då hon, efter att ha somnat vid 1, vaknade och steg upp vid 5-tiden, och då hon inte kunde somna om så blev dagen uppochner och föräldrarnas humör allt annat än soligt då hon varvade upp för fullt. Jag hoppas innerligt att det inte blir fler sådana dagar i sommar, det räcker mer än väl med morgontimmarna efter att hon stigit upp och innan hennes medicin hunnit börja verka - hon retar gallfeber på oss alla och förstår ju inte när vi får nog utan fortsätter etter värre. Så lugna sköna mysiga morgnar är ett minne blott, nånting jag så längtar efter....

Slut på gnället för idag. Hoppas på en solig dag imorgon!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oijoi!

Här nere i Södra Finland är det i alla fall lite varmare, ikväll var det riktigt skönt nere vid stranden när vi var och åt vid Saltbodan.

Sömnproblem kan vi inte heller klaga över när man hör hur ni har det: två-åringen brukar i alla fall somna vid halv elva -tiden och stiger inte upp förran kring sju tiden, idag blev det tom kl. 9. Mycket bättre, då är det inte så mycket risk att han somnar redan före lunchen, han lägger sig ju inte tidigare på kvällen fast han skulle göra sova tidigare på dagen, vi har nog försökt.

Undrar vad det är den här sommaren, tycker mig själv sova sämre än jag brukar. Phuh, nu är de värsta pollenproblemen i alla fall över, och Wilmer har äntligen slutat hosta ca fyra veckor efter att förkylningen började.

Vi fick också lite värme hit men har inte orkat till badstranden ännu, nu ska vi upp till norr en vecka men ni verkar ännu ha kyligt... jag är ingen soldyrkare men det är trevligt om inte barnet behöver ha halaren på.

Hoppas er resa "till söder" lyckades bra, åtminstone är det mycket att se i Tallinn och vattnet var nog varmare på ett spahotell!

hälsar, Lovisaborna