onsdag 9 juli 2008

Lämnar landet & skitvädret!

I morgon bitti reser familjen utrikes!! Vi orkar inte med det kyliga, blåsiga, regniga vädret längre så det blir en tripp söderut. Okej, resan är i kortaste laget, bara två dagar, och vi far inte längre än till Tallinn i Estland, men i alla fall! Fast vem skulle ha trott att man mitt i sommarjuli far på spa i Tallinn, det är ju nog egentligen helt knäppt... men vädret är ju också knäppt!!

Rekommenderade av familjen Ha., som var där i förra veckan, kommer vi att bo på Tallink Spa & Conference Hotel som ligger intill hamnen, på promenadavstånd från gamla stan. Barnen har inte förr besökt Estland, så för dem blir det spännande att få åka över med färjan och att komma till ett nytt land. Eftersom det är banförbättringsarbeten på gång på järnvägssträckan mellan Karleby och Seinäjoki så kan vi inte stiga på tåget i Bennäs i morgon bitti utan måste köra till Seinäjoki, så det blir en tiiiidig uppstigning för att vi ska hinna till halv7-tåget. Sen får vi åka över med nya Viking XPRS och är framme kl. 14. Vi ska gå några timmar på stan innan vi dyker ner i bassängerna på kvällskvisten (de har öppet till kl. 22), och på torsdag förmiddag blir det lite mer simning, och jag tänker ta någon skön spa-behandling, innan vi checkar ut. Nån timme till på stan hinner vi innan Tallinks Superfast VII kl. 15.30 tar oss över tillbaka till Hfors, och sen rusar vi direkt till 18.30-tåget. Det blir alltså ett par intensiva, men förhoppningsvis roliga dagar!

Jakky har vi ikväll fört hem till hans mamma Lady, som tillsammans med uppfödarfamiljen tar hand om honom. Idag fick han för övrigt sin 4-månaders vaccinering. Passade på att väga honom: 21,8 kg! Han blev fyra månader i lördags, på kvällen tappade han en tand och söndag morgon lyfte han för första gången på bakbenet då han kissade :)) "Barnet" gör framsteg :)

Inga kommentarer: