måndag 14 februari 2011

It was a GOOD GOOD night!!

Idol-febern var hög här i stan under söndagen, då de 10 finalisterna från svenska Idol 2010 kom på Finlandsturné och gav två fullsatta konserter i ishallen. Och fullsatta innebär att över 7000 personer trotsade det riktigt kalla vädret!

Då jag gick hundpromenad kl. 12 på dagen, 2 timmar före den första konserten, stod redan ca 200 mänskor och köade...



Dottern, hennes kompis och jag ställde oss i kö kl. 16, dvs 2½ timme innan kvällskonserten! Kallt som bara den, men vi klarade oss bra och hade bara ca 10-12 meter till dörren. Insläpp efter 1 timme 15 min., och vi fick riktigt bra platser högst uppe på läktaren rakt framför scenen.



Även om vi såg och hörde jättebra så gjorde gjorde avståndet och ljuset (och den lilla kameran) att kvaliteten på fotona inte blev så bra, men artisterna, som i och med detta avslutade sin turne och gav sin allra sista gemensamma konsert, levererade en drygt 2 timmar lång show som vi njöt av i fulla drag. Hääääärlig stämning!!! Redan i inledningssången lovade idolerna att "Tonight´s gonna be a good good night!", och det blev det verkligen!




Att nejdens egen Elin tillsammans med Geir, som uppträtt här i stan massor av gånger, stod på scenen tillsammans med sina Idol-kompisar gjorde förstås inte publikjublet mindre :)



Vinnaren år 2010, Jay Smith, öste på och var populärast på scenen den här kvällen!



Dottern och hennes kompisar hade tillverkat en Linnea-skylt, och fick se en sprallig Linnea både sjunga och dansa.




Avslutningen kändes säkert riktigt vemodig för det här gänget, som nu går skilda vägar!
Andreas, Sassa, Jay, Olle, Daniel, Elin, Geir, Linnea, Minnah och Linda.



Systerdotter F, nästan-sju-år, fick gå på Idol-konsert med mamma och pappa.



Det gick bra, med hjälp av smörgås...



... gymnastik...



... och några vilopauser!

1 kommentar:

Lotta sa...

Åh, så roligt att se idolerna! I år tyckte jag de var riktigt duktiga. Jays mamma är rektor på min dotters skola och dottern har haft Jay i musik, så självklart lades våra röster på honom! Annars tyckte jag nog att Linnea var lika bra :-)