fredag 2 januari 2009

Året avslutades...

... som traditionen hittills bjudit, hemma hos oss tillsammans med "nyårsgänget" (vi är fyra familjer: 8 vuxna, 8 barn). Den här gången avvek dagen från de tidigare genom att vi bett "Lasse-kocken" fixa maten åt oss. Tack vare detta arrangemang behövde värdparet, dvs vi, inte efter jul- och födelsedagsfesterna mera stressa i mellandagarna med att planera meny, handla mm. och vi behövde inte stå i köket från förmiddag till seneftermiddag utan jag fick äntligen tid med en ordentlig dagspromenad!

Lasse hämtade maten hem till oss, det mesta färdiglagat som bara behövde lite uppvärmning. Så efter att ha inlett med välkomstdrinken Granatäpple-Bellini med medelhavsinspirerade uppvärmda snittar av hårt tunnbröd blev det så småningom dags att sätta sig till bords.


Kvällens meny? Varsågoda, här kommer den!
Vi började med lättmarinerade pilgrimsmusslor & lax, som fick en lätt enrisrökning under glaskupa på matbordet...




Efter det en mellanrätt, calamare squids....

... efter en stund följda av varmrätten: oxfilé med pommes fondant, tryffelsås och marinerade kvisttomater...

... och som pricken på i en Chokladsurprise med tranbär à la Lasse...

... allt naturligtvis med goda viner som tillbehör..... puuuuhh!! Gissa hur mätta och belåtna vi var!
Efter maten fick barnen spela Wii medan vi fick en liten stund över att plocka undan och prata, innan klockan med rasande fart närmade sig tolvslaget. Barnen tillsammans med några av oss vuxna gick ut i parken och sköt några nyårsraketer, och sen fick vi njuta av vacker flöjtmusik av J tillsammans med pappa A, innan det blev dags att fylla de väntande glasen med nyårsbubblet.


Kvällen (natten) avslutades ännu med kaffe och smågott, innan gästerna bröt upp och sökte sig hemåt kring 1.30-tiden. Tack för i år, om ett år firar gänget förhoppningsvis in det nya året i fam. H:s nybyggda hus!!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Oj vad gott det där lät! En så rolig idé att röka laxen på middagsbordet! Både skådebröd och matnyttigt på samma gång.

Hoppas du får en god fortsättning!

StrandMamman sa...

Marianne: Jo det var en annorlunda grej! Tyvärr var enriset lite för färskt, det var svårt att få fyr på det, men lite rök kom det i alla fall. Ha det bra du också!