måndag 29 december 2008

Kvällen med smällen

En kraftig explosion som fick hela huset att skaka och glasrutorna att skallra inträffade utomhus ikväll kl. 20.35 då vi satt och njöt av en absolut-inte-det-allra-minsta-gräddfri Janssons frestelse hemma hos oss tillsammans med familjen H:son. Sonen skrämdes mest och började gråta, han trodde att det var en bomb eller terrorister i farten. Hos oss vuxna var nog en av de första tankarna att det var en bomb av något slag (vi har ännu "bombmannen på Storgatan" i minne...) eller en explosion vid någon av industrierna i staden, och vi försökte snabbt få reda på vad som hänt. Efter en stund fick vi reda på att det skett en luktgasexplosion i skorstenen vid UPM:s cellulosafabrik 5 km härifrån då de höll på att starta upp processerna efter julhelgens nerkörning. Som tur var tycks ingen ha skadats och det började heller inte att brinna. Men otäckt var det...

4 kommentarer:

Marianne sa...

Usch ja, otäckt och tur att ingen skadades.

Håller fullständigt med om att jansson ska vara FULL av grädde och smör : )

Tankevågor sa...

Vilken otäck smäll det måste ha varit. Hoppas de fick ordning på det.Är det första året som i har er hund? Hoppas den inte mår dåligt av nyårsraketerna!
Gott Nytt År önskar jag dig.
// Lisbeth

(Jag hittade hit till din trevliga blogg från Annikas i Reston)

StrandMamman sa...

Marianne: Någon liten potatisstrimla och ansjovisbit kan man sätta till som tillbehör :))

Londongirl: Välkommen till Strandlivet!! Jättekul att någon ny hittar hit!
Jo det var Jakkys första nyår. Men smällandet är inget problem. Hos oss smälls det beetydligt mindre på nyår än på den s.k. villa-avslutningen i slutet av augusti (då vi avslutar säsongen ute på sommarstugorna), och den hade han inga problem med. Till skillnad från hunden Pepi vi hade hemma då jag växte upp, han var totalt livrädd för allt som smällde, och låg och tryckte under sängen ännu flera timmar efter ett åskväder.

Annika sa...

LÄSKIGT!!
Nytt År nu!
Önskar det ett fint 2009!!!
kram!