lördag 15 januari 2011

Tunisien: Människor

Inte kunde vi för några månader sen under vår semesterresa i Tunisien ana att vi nu skulle få se dramatiska bilder därifrån i tv-nyheterna; folket gör uppror och presidenten har idag lämnat landet. Förutom huvudstaden Tunis har såväl Hammamet och Douz nämnts de senaste dagarna; vi bodde ju i Hammamet och övernattade i oasen Douz... (om du missat det, se blogginläggen i september-november 2010)

Med anledning av veckans händelser lägger jag upp en bildkavalkad på temat människor. En stor del av bilderna är tagna genom fönstret på den skakiga bussen under vår tur till Sahara så bildkvaliteten är inget att skryta med, men mänskor syns i alla fall.

2 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vad kul att se din bildkavalkad. Vad häftigt att ni var där innan "vad man nu ska kalla det som nu pågår". Förhoppsningsvis blir det ett demokratiskt land och ni kan besöka det igen och se förändringen.

Jemayá sa...

ja just, det var ju dit ni var!! Tur ni inte hamnade mitt i alla oroligheter - och intressant säkert att efteråt följa med. Det är ju så man håller andan med vad som händer, det har ju alla chanser att förändra nästa hela världen om revolterna i dessa länder lyckas utan stora sammandrabbningar! Fantastiska foton, förresten!!