måndag 8 februari 2010

Vintereftermiddag

Vilken fin midvintereftermiddag vi hade idag, söndag! Några minusgrader, sol och ingen blåst - dagen var som gjord för en ispromenad till syster S:s och mina föräldrars sommarstuga. Syster med familj föredrog att städa, och föräldrarna lapar sol i Khao Lak, så vi gjorde vår vinterutflykt på egen hand. Fotograferade med systemkameran tills batteriet dog, försökte sen knäppa ett par bilder med mobilen, kvaliteten därefter.

Jag är så nöjd med vårt vinterväder just nu, precis så här ska en riktig vinter vara! Vi har lagom mycket snö, har inte haft de svåra snöovädren som drabbat södra Finland, Sverige och nu även Washington, temperaturen har efter köldknäppen stannat en liten bit under nollstrecket... perfekt!



Igår lördag hade vi Öppet Hus på två av våra verksamhetsställen på jobbet. Tog barnen med dit en stund och kollade in en del av avdelningarna och programinslagen. Barnen gladast då de hittade kusin M i fullt jobb på bageriet, där hon just då gjorde chokladtryfflar. Köpte hem både tryfflar, minipizzor och fastlagsbullar, mmmmm.

På kvällen var det finlandssvensk urpremiär för musikalen "The Wedding Singer", och vi for hela familjen för att njuta av rockig musik och bra show framförd av massor av duktiga sångare, musiker och dansare, en häftig föreställning av vårt duktiga Musikhus, deras första musikalproduktion! Förhoppningsvis inspireras många ungdomar att pröva sina vingar på musikens bana. Möjligheterna finns ju minsann här i stan, börjande med musikinstitutet (där jag är direktionsordförande), till utbildningarna på andra stadiet och i yrkeshögskolan.

4 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vilka härliga vintervyer! Håller med dig om att vintern är så fin! För min del behöver den inte ta slut än!

Sis sa...

Underbar vinter i år!
Fina bilder du tagit :)

Annika sa...

Otroligt fina och vackra bilder!!!
Njuter av dem!!!
OCh, vad roligt med musikalen. GO finlandssvenskar, go!!!
Kram!!

Emmama sa...

Otroligt vackert, hoppas du kom hem till samma vackra landskap idag! Kram!