fredag 1 januari 2010

Fredagstema: Gott nytt år!

Årets första fredagstema infaller på årets första dag, det var maximal tajming! Sparkling är värdinna för temat, som idag alltså är Gott nytt år!

Som jag skrev i mitt föregående inlägg så innebar det här nyåret en ändring i våra traditioner. Ända sedan mitten av 90-talet har nyåret firats hemma hos oss tillsammans med några goda vänner och deras familjer (ett undantag gjordes 2001 då vi alla förflyttade oss långt norrut, till Muonio). Till en början var vi två par, utökades sen till tre, och sedan nyårsaftonen 2000 är vi fyra par som firar tillsammans. Från att ha varit en barnfri tillställning har festen utvecklats till familjefest i takt med att barnen gjort entré i tur och ordning, och nu är vi 8 vuxna och 8 barn som utgör det s.k. "nyårsgänget". Förutom nyårsfest firar vi även påskmiddag och kräftskiva tillsammans.


Förra nyårsaftonen beslöt vi ändra på upplägget så att arrangörsskapet för festerna skulle börja cirkulera. Det här innebar att vi den här gången inte behövde planera och ställa till med nyårsfesten hemma hos oss, utan tillsammans med de övriga var vi inbjudna till våra vänner som i julhelgen flyttat in i sitt toppmoderna nybyggda fina hus. Ännu inte till alla delar helt färdigt, men beboeligt och mycket lämpat för fest! Och skoj hade vi. Maten brukar utgöra en stor höjdpunkt under våra fester, och temat denna gång var grekiskt. Värdfamiljen semestrade på Kreta under hösten och hade tagit med sig olika godsaker just för detta tillfälle, och dessa kompletterades med bl.a. moussaka, grekisk sallad och ugnsstekt lamm - och ouzo och grekisk musik :)) Sååå gott, sååå trevlig kväll och natt!!


Tack vare de stora fönstren i vardagsrummet/matsalen hade vi fin utsikt över fyrverkerierna som barnen tillsammans med ett par av papporna var ute och sköt ut över sjön strax innan midnatt. Kallt var det, och blöta om strumporna blev de nästan allihopa efter att ha plumsat i snödrivorna, men vad gjorde väl det då humöret var på topp. Och fötterna (och strumporna) gick sen att värma framför den skönt sprakande brasan.


Och då 00-talet övergick till 10-talet skålade vi naturligtvis med bubbel i glasen, och med ABBA:s "Happy New Year" som Spotify-orkester :)



Nyårslöften har jag slutat ge för länge sedan, så det blev inga sådana i år heller...

Några timmar in på det nya året kom taxin som förde oss hem. Pappan konstaterande då vi kom in visade att även han reagerade på att det här var ett annorlunda nyår för oss: "Vi har ju inte ens nånting att diska undan!!" - så sant! TACK familjen H samt familjerna B och K för en supertrevlig kväll!!!

Vad väntar jag mig av det nya året då? Jag hoppas naturligtvis att min familj ska ha det bra, att vi alla får vara friska och att vi ska orka med de vardagliga rutinerna och bekymren. Med åren har man ju lärt sig att tiden och åren går allt snabbare; dagarna, veckorna och månaderna bara rinner iväg och innan vi vet ordet av är det slutet av år 2010... men innan dess ska vi åtminstone komma oss iväg till något soligt varmt ställe under hösten, nu ska jag gå och drömma och bläddra vidare i mina resekataloger! God fortsättning på det nya året!!

10 kommentarer:

Erica Pettersson sa...

Svar: Tack :D Hoppas att ditt 2010 också blir väldigt bra!

Fritt ur hjärtat sa...

Härligt! Ser fantastiskt ut, å grekiskt tema, kul.
God fortsättning.

Sparkling sa...

roligt å fira med samma gäng år efter år, måste va kul för barnen också med en sådan tradition =) ser superfint ut och massa god mat ser de ut som!

Grekland nu sa...

Vad kul med grekiskt tema på nyårsfesten! Kanske man skulle ta efter...:). Här blev det bara en ostpaj och lite champagne. Gott nytt år!

Annika sa...

JA, där har vi nya temat. Hoppar på från och med fredag!
ÖNSKAR dig en god fortsättning!
Vilken vinter vi fick i norden denna jul. Love it!!
Ser ut som ett lyckat nyår.
Stor kram från mig som åter är tillbaks i DC.

Anna, Fair and True sa...

Låter som en ypperlig idé, dvs att rotera festerna. Och vad kul med grekiskt teman! Era vänners nya hus ser så fint ut, och perfekt för nyårsmiddag!

Hoppas att 2010 blir allt du önskar dig!

Taina sa...

God fortsättning på dig! Vilken känsla att slippa diska en natt som denna! Det är mycket värt det. Och vilket hus!!! Wow, wow.

Så det blir en utlandsresa i år? Det är lätt att drömma sig bort när det är så kallt som ni har haft det den senaste tiden...

Kramar och bläddra vidare :D

Ebba Christina sa...

Låter som en härlig tradition att fira nyår ihop med kända vänner.
God fortsättning på det nya året.

Jemayá sa...

Vad skönt med fasta traditioner, så slipper man få ångest över att inte veta vad man ska göra! Blev jättehungrig när jag såg fotona :). Härliga vinterbilder längre ner, speciellt nästsista på Jacky (där han tittar bort). Stor kram och GOTT NYTT ÅR!

StrandMamman sa...

Tack alla för era nyårshälsningar!!! Glad att ni finns!