fredag 23 januari 2009

98 år

Det egentliga fredagsinlägget kommer om några dagar, men kan inte låta bli att berätta en sak: Idag skulle min farfar ha fyllt 98 år (nu vet ni varifrån idén till dagens tema kom!), och idag, alltså på hans födelsedag, föddes hans första dotterdotterson!! Det hurrar vi för!!!

11 kommentarer:

photobyjennie sa...

OJ! Häftigt om han levt att få fylla 98 år (såvida livskvalite var ok)!

Fritt ur hjärtat sa...

Du har en utmärkelse att hämta hos mig.

Desiree sa...

Wow häftigt att just dottersonen föddes samma dag som din farfar skulle fyllt 98 år. Jag utbringar hurra för det. Tack för att du valde just detta tema om farfar. Jag har läst många av farfars berättelserna nu och de är verkligen skriva med mycket värme och kärlek. Många har delgivit väldigt interessanta och spännande berättelser också. Ett underbart val av fredagstema vill jag bara säga och önska dig en riktigt trevlig helg.

Marianne sa...

Oj! Tänk att hans dotterdotterson föddes samma dag! Det var verkligen ett bra tema, det satte igång mycket hos många och fick flera av oss att komma på att vi måste ta itu med saker och ting innan det blir för sent.

Berätta du om din farfar en dag när du känner dig lugn och rofylld och har tid och lust. Ingen stress på bloggen!

Hur lång tid tar det innan den nya medicinen får effekt? En del mediciner kan ju ta ett par veckor innan de har nått upp i rätt plasmanivå. Hoppas att ni snart får lindring med medicinen så att det lugnar sig hemma hos er!

KRAM!

Jemayá sa...

Hipp hipp hurraa för farfar :)

Annika sa...

DET gör vi!!
Förresten! Det där om längs under och Finlandssvenskan är bara gulligt! Ni har ju en hel del ord och uttryck som inte finns i "högsvenskan". DET är bara roligt!! Vi kan ju börja skriva på dialekt som fattar ingen ngt alls :-)
Nå, synd att jag inte kan Närpesspråket så bra att jag kan skriva det. Min variant är verkligen hemsnickrad, men jag förstår rubbet...
Länge leve finlandsvenskan och dess österbottniska dialekter!!
Kram!!

Anonym sa...

Populärt datum tydligen. Min bror B fyller samma dag, i år dessutom jämnt. Vi ska fira honom nästa helg. Jag vet också flera andra som firar just 23:e.

A-M

Lia sa...

Hallå! Oj, käänner mig jättedum som helt har missat dina fina kommentarer på min blogg! Förlåt, och TACK!! Skickar härmed en stor påse med energi till dig, så du kan slösa den på dottern och annat som tar lite tid=)) ni är himla duktiga föräldrar som ligger i tycker jag! Kram från Lia

StrandMamman sa...

Jennie: Han var 82 då han "tröttnade" och dog, man vet ju inte i hurudant skick han skulle ha varit som 98-åring...

Fritt ur hjärtat: TACK!!!!!!!

Desiree: Jag tyckte också att det var jätteintressant att läsa alla farfarsberättelserna!! Ni har verkligen delat med er, tack alla!!

Marianne: En sak har jag lärt mig av temat (som jag ju själv inte har skrivit om ännu...) nämligen att fotografera den äldre generationen!! Jag har jätteproblem med att hitta bilder på mina far- och morföräldrar!
Jag ska skriva ett skilt ínlägg om adhd och hur det funkar hos oss med medicineringen mm. Hon har nu sovit hos sin faster ett par nätter, det lär gå rätt bra.

Jemayá: tack :)

Annika: Kanske man borde ta en ordgissningsrunda någon dag? Alla skriver ett "konstigt" ord som de andra får gissa på?!

A-M: Jasså han fyller också då. Hälsa och gratulera!

Lia: TACK för de värmande orden! Kram!

Anonym sa...

Hurraa för både moffa och lille Albin! :)

StrandMamman sa...

Fia: Jasså det blev en Albin!! Grattis moster! Kram!