tisdag 22 november 2011

Marimekko

I söndags besökte jag Marimekko-utställningen och tog del av 60 år av finsk modedesign. Tyger och kläder som väcker nostalgiska känslor hos så många mänskor!! Själv har jag inte varit någon Marimekko-fan och det enda i märkesväg som hittas i mitt skåp är en scarf från 70-talet. Men jag minns ju de randiga t-skjortorna som jag och min syster kläddes i som barn. Märket har ju fått en stor renässans under 2000-talet. och det är roligt att se att den finska designen erövrar nya marknader!









Ursäkta. Det är så sällan jag gjort inlägg under det senaste halvåret att jag inte har koll på hur jag ska få bilderna placerade i den här nya programversionen. Borde väl öva mera....

Nu är det väl slut...

... med sommaren?! Länge tog det, men söndag morgon vaknade trädgården till efter en natt med flere minusgrader. Nåja, det är väl fel att tala om snötäcke, det var nog mest rimfrost och några rester av det lätta pudersnö som kom dagen innan, men växtligheten stelnade i alla fall till för den här säsongen. Och vackert var det i solskenet! På kvällen försvann dock det vackra och övergick i varmare och slaskigare väder. Men bilderna finns kvar att njuta av!