fredag 24 juni 2011

Ledig mest hela tiden...

Vi kom lyckligt hem från Paris natten mot tisdag. Hann se mycket på kort tid, kan tyvärr inte lägga upp några bilder just nu men de kommer så småningom. Ungarnas uppförande fick oss dock att tappa nerverna och humöret... det blir inga fler storstadssemestrar tillsammans med dem under de närmaste åren!!

Ett finfint besked under resan var att vår mycket goda vän, dotterns gudmor utnämndes till minister i den nya regeringen!!!! Vi skålade i fransk champagne för landets nya justitieminister!!

Nu börjar semestern, jag har 6 lediga veckor framför mig, hurra!! Det känns egentligen rätt konstigt eftersom jag bara haft några få arbetsdagar sedan början av maj, ska jag vara ledig nu igen?? Ok, inte mig emot! Midsommarhelgen tillbringar vi som vanligt med mina systrar och föräldrar på Långören, och sen flyttar vi ut till den egna stugan. Vi har inga stora planer för ledigheten, utan tar dagarna som de kommer och ser fram emot Londonfamiljens årliga Finlandsbesöksveckor under andra halvan av juli.

Det regnar just nu, midsommarvädret verkar inte bli vidare varmt och soligt så vi får väl mysa inomhus. Laddar upp med böcker, tidningar och gott att äta :))

torsdag 16 juni 2011

Hej från mej - Snabbresumé!

Oj! Vad har hänt här då??? Ingen som har skrivit nåt inlägg på mer än 3 månader????
Tänker inte börja ursäkta mig hit eller dit, utan konstaterar följande:

- Vintern var kall och lååång
- Påsken var sen och fin, tillbringade den norröver i Rukas slalompister tillsammans med syster C och hennes familj
- Riksdagskampanjen gick bra och vi fick vår riksdagskvinna återinvald med massor av röster. Nu är ju bara problemet att Sannfinländarnas stora valframgång råddade till hela systemet och vi har ännu inte någon regering... men för tillfället ser det ut som om det äntligen finns ett program att presentera i morgon?!
- Jag har varit på en operation (som var planerad och gick bra) och varit sjukledig i nästan 5 veckor, började jobba den här veckan
- Syster S också fått testa sjukhusliv, dock mycket längre än jag, tack vare dumma stafylokocker
- Dottern igen deltog i stafettkarnevalen, och var jättenöjd över att komma till final i masstafetten. där de sen kom på 9:e plats
- Ungarna har sommarlov, sonen gick ut 4:an och dottern gick ut 7:an
- Förra veckan var supersupertoppen härligt fiiiiin, med temperaturer kring +30 och strålande sol, rena södernfeelingen. Eftersom jag ännu var ledig bodde vi ute på villan hela långa sköna veckan, och jag tog t.o.m. säsongens första dopp! Vilket är en sensation, det brukar nog dröja till efter midsommar eller långt in i juli...
- Idag öppnade den nya mataffären som ligger längs vägen hem från jobbet. Tog en snabbronda bland alla mänskor, den ser bra ut
- Nu ska jag gå och packa, för i morgon bitti kl. 7 flyger vi Vasa-Hfors-Paris!! Minisemester för familjen: fredag i Paris centrum, lördag-söndag Disneyland för hela slanten (och den slanten är inte liten...) och måndag lite shopping innan vi flyger hem på kvällen. Au revoir!!