fredag 25 juni 2010

Vi drar iväg...

Midsommarafton, solen skiner och himlen är blå!! Och semestern har börjat :)))
Nu drar vi iväg till "klanens" midsommarfirande hos syster och föräldrar, och efter midsommarhelgen blir det flytt till sommarstranden - I LIKE A LOT!!!

Ha en fint veckoslut allesammans!

måndag 21 juni 2010

En trevlig arbetsdag

Idag hade jag, som inledning på vår sista arbetsvecka före semestern, ordnat en "kanslidag" för min personal. Det blev en tur till södra grannstaden, som också är min uppväxtstad, där föräldrarna och systrarna med respektive familjer ännu bor. Efter ett mycket intressant företagsbesök (där syster S glatt vinkade till oss från sitt arbetsrum) blev det en välsmakande lunch invid båthamnen, varefter ett besök i bildningskansliet och gymnasiet stod på tur. Vi avslutade dagen med eftermiddagskaffe här:





(jo vi drack faktiskt bara kaffe/té trots att den ursöta broderade prislistan!!)





... och som final tog jag gänget med mig upp för att kolla utsikten:




Suck, varför måste vi ha ett så slätt plattland, kan ingen skänka oss åtminstone några små kullar???!!




Tre arbetsdagar kvar.... !!!

I vått och torrt

Medan århundradets lyckligaste brudpar i lördags lovade älska varandra i nöd och lust....



... rusade mina ungar överlyckliga runt huset i det häftiga ösregnet!

söndag 13 juni 2010

Blommor & blad en söndagkväll...

Tog alltså kameran med mig på en promenad runt om i grannkvarteren i kväll. Massor med ljuvligt doftande syrener överallt, men också en del annat vackert fångade mitt intresse, bl.a. detaljer ur folks trädgårdar :)

Promenaden började i den egna trädgården:



Fortsatte sen längs cykelvägen...



Vid kyrkan svängde jag ner på Kyrkostrandsgatan...


Och i hemknutarna stötte jag på den här haren; undrar om det är den som ätit på mitt plommonträd i vinter??...

Fotboll och Popkalas

StrandPappan har varit frånvarande, i Tammerfors, från fredag tills nu på söndag kväll; han har för första gången deltagit i SFP:s partidagar och då bl.a. fått vara med om att få välja vår mycket goda vän A-MH till en av partiets viceordföranden! Ännu en fin merit att foga till de övriga (riksdagsman, folktingsordförande), och naturligtvis mycket jobb och stort ansvar. Önskar henne lycka till!

Lördagen var kylig, blåsig och fr.o.m. eftermiddagen regnig. Var med sonen och hans fotbollslag på DM-turnering i Terjärv på eftermiddagen. Usch vad jag frös, och så synd jag tyckte om pojkarna som skulle springa där i shorts och tunna spelskjortor! Men det var väl nog så att det ändå var jag bredvid planen som frös mer än de som fick springa efter bollen... Skönt var det i alla fall för dem (och mig) att få sitta i den varma bilen mellan de bägge matcherna, och bra smakade det för dem med smörgåsar från min matväska!

Det var Popkalas här i stan på lördagen, program från 12 till 24. Såååå synd att vädrets makter visade sin dåliga sida, det skulle ha blivit mycket mer feststämning och mycket mer folk om vi sluppit regnet. Fast å andra sidan skulle myggorna ha satt in sina attacker i stället... Nåväl, ungarna och jag drog regnkläder och stövlar på oss och sökte oss till festivalområdet till kl. 19:30. Fick vänta en liten stund, men sen kom han som de kommit för att se nämligen svenska Darin. Efter hans uppträdande lyckades bägge barnen få varsin autograf av honom, och sonen dessutom en bild av sig själv tillsammans med Darin (jag fotograferade inne i halvmörkt tält med sonens mobil, därav den usla bildkvaliteten):



Efter Darin uppträdde Veronica Maggio. Regnet och orken började dock tryta, och halvvägs in i hennes uppträdande tackade vi för oss och for hem. Dottern konstaterade att hon ju sett henne förr, då hon uppträdde här ifjol, så hon hade inte så stort behov att att se henne på nytt och höra samma låtar igen. Här en bild på VM och dottern förra sommaren:



Idag har det varit en lugnare dag. Tog en lång cykeltur med Jakky på förmiddagen. Blåsigt, men inget regn idag, och på eftermiddagen tittade solen fram. Sökte mig efter maten ut på terrassen och hittade lite lä längst in i hörnet. Hann med några sidor i min bok innan jag slumrade till en stund. Förde dottern till Esse, hon ska vara borta till onsdag kväll. Sonen fick hit en kompis och jag lyckades locka en väninna med på promenad runt gamla hamn. Fixade lite i trädgården och tog sen kameran med på en promenad runt grannkvarteren, ska sätta in de bilderna i ett eget inlägg. Nu har politikern återvänt hem och parkerat sig framför VM-fotbollsmatchen, sonen nyss somnat och jag bloggar - frid i huset!

torsdag 10 juni 2010

Något har hänt

Han finns inte mer bland oss.
Han som var min klasskamrat under två högstadieår.
Han som kämpat sig genom en massa saker, utbildat sig till kock och sedan till yrkeslärare, och nu jobbade som kock-lärare, omtyckt av såväl studerande som oss arbetskamrater. Om det vittnar bland annat att omkring 1600 personer på 2 dygn gått med i den grupp som bildats till hans minne på FB.
Efter alla hans äventyrliga ryggsäcksresor runtom i Indien, Asien, ja på en massa olika ställen i världen, hände något här i hans hemstad natten mot måndagen. I vår lilla stad, i en gatukorsning intill hans lägenhet, ett kvarter från jobbet. Vad som hände vet vi inte ännu. Frågorna är så många. Men det känns inte bra. Inte alls.
Vila i frid.