torsdag 25 februari 2010

Finska lejon och lejoninnor


Många finska lejon :)

Det har blivit mycket sportande den senaste tiden... Våra två tv:n går varma, sofforna nöts och expertkommentarerna från sofforna är många. Usligt har det varit med framgångar, men nu idag känns det som om det äntligen lossnat. Den fina semifinalplatsen som våra lejon kämpade sig till i morse (jag såg sista perioden i direktsändning då jag steg upp på morgonen, ojojoj vad spännande det var!) och bronsmedaljen i damstafetten nu ikväll är glädjande (liksom den svenska hockeyförlusten.... fy på mig!!), och just nu kämpar damerna om hockeybrons (mot Sverige...), heja heja!

Jag tänker inte göra någon resumé över vad som varit och farit sedan senaste inlägg, det har hunnit gå för många dagar sedan jag senast skrev. **** NU blev det 1-0 till Finland!!! **** Men kan ta en snabbgenomgång av vad dagen har fört med sig:

- Steg upp 6:45, knäppte på tv:n och kollade på hockeymatchen.
- Jagade upp gubben och ungarna, duschade, och kom så småningom iväg hemifrån
- Deltog i ett styrelsemöte hela förmiddagen, avslutades med lunch på Epoque
- Glad över att vädret var så underbart; sol och -4 och gnistrande snö - vad härligt med vinter just nu!!
- Försökte få undan några brådskande uppgifter på jobbet, kollade e-post, bokade möten, ombokade möten...
- Till frissan och klippte håret, skönt att sitta i lugn och ro och bläddra Svensk Damtidning :) Och håret blev bra.
- Förde skor till skomakaren, förirrade mig in till Tiimari och började fundera på att det snart blir påsk, vilket ledde till några inköp
- Matlagning, det blev chili con carne med ris
- Hundpromenad
- ... och sen blev det OS-soffa, kombinerat med laptop på soffbordet: bokade boende för vår kommande miniskidsemester (om 3 veckor), surfade på FB och bloggar
- ... och här sitter jag än... *** och NU gjorde svenskorna sitt första mål, 1-1...****

Nästa vecka har skolorna här sportlov, och jag har semester och är hemma med barnen (kommer dock att sitta och jobba med vissa jobbsaker under en del av tiden). Hoppas på fint väder, skulle vara skönt att få vara ute och röra på sig en del efter allt innesittande under den svinkalla vintern (-26 ännu för ett par dagar sen!). Några ordentliga zumba-pass ska det också bli här hemma, måste få upp konditionen inför det Zumba-Live med Beto (!!!!!) som syrran S och jag ska delta i, i Tammerfors den 10 april
Ska också passa på och fotografera en del under ledigheten, så kika in och kolla vad vi har haft för oss!
**** och NU gjorde finskorna 2-1 !! ***** .... och NU kom jag underfund med att matchen, som jag ser på från Sverige, inte är direktsändning utan att den redan är slutspelad och att vi fick dagens andra brons!!!!!! Girlpower!!

söndag 14 februari 2010

Winter Wonderland med Lapplandsfeeling

Medan Pappan idag svettades i skidspåret i BotniaVasan körde jag med kidsen och doggen till vår älskade Sommarstrand, nu förvandlad till Vinterstrand. Vädret var toppentoppen med sol och -5 grader, och skogslandskapet helt förtrollande, det gav mig en enorm Lapplandsfeeling faktiskt! Älskar vintern 2010, den är så äkta vintrig!!!








Avslutningsvis: StrandHundens strandfynd...

Titt-ut

Söndag morgon, en titt genom tv-rumsfönstret:

Vitbalans eller kattbalans?



Hör du matte, tror inte att du blir mycket klokare av det där... ge mig lite mat i stället!

Boyz....


Kom hem från resan på fredag eftermiddag, och några timmar senare fylldes vardagsrummet av sonens kompisar och deras grejor - pyjamasparty! Kan avslöja att det blev en mycket kort natt för såväl övernattare som övervakare...

Utrikesresa

Jag var utrikes under veckan som gick. Deltog i båtseminarium Hfors - Stholm - Hfors, med föreläsningar och utställningar ombord på Silja Serenade. Torsdag var vi i hamn utomlands, dvs. i Stockholm. Hade bokat in ett arbetsmöte vid ett företag på förmiddagen, och efter det hann jag och arbetskamraten med ca 2,5 intensivshopping vid Åhléns och kvarteren där omkring. Det blev mest böcker, dvd och cd-skivor till familjen. Får ta klädshopping nån annan gång, behövs mer tid för sånt.

Avfärd från Helsingfors...


Ingen rusning på däck...



Promenadstråket ombord på Silja Serenade (bilden tagen innan massorna strömmade in)...



Ankomst till Värtahamnen, utsikt mot min födelsekommun Lidingö...



... och fler bilder blev det inte!

tisdag 9 februari 2010

Mammas organisationsbyrå...

... har fullt upp just nu. Jag åker på arbetsresa i morgon bitti (båtseminarium Hfors-Stholm med ett arbetsbesök + lite fritid=shopping i Stholm) och kommer hem först på fredag eftermiddag, och det är förstås mycket som ska hända här under den tiden. Bl.a. så har Pappan förstås ett långt nämndmöte i morgon eftermiddag/kväll, så då har jag fixat hit barnens kusin M för att ta hand om hundkissning, matlagning, läxläsning, föra till scout... Naturligtvis råkar det sig också förstås att bägge barnen har prov på fredag, dessutom ska Dottern ha skidutrustning med sig samtidigt som hon ska cykla till skolan då det måste ju lösas etc. etc. Borde nog firmaregistrera min organisationsbyrå....

måndag 8 februari 2010

Vintereftermiddag

Vilken fin midvintereftermiddag vi hade idag, söndag! Några minusgrader, sol och ingen blåst - dagen var som gjord för en ispromenad till syster S:s och mina föräldrars sommarstuga. Syster med familj föredrog att städa, och föräldrarna lapar sol i Khao Lak, så vi gjorde vår vinterutflykt på egen hand. Fotograferade med systemkameran tills batteriet dog, försökte sen knäppa ett par bilder med mobilen, kvaliteten därefter.

Jag är så nöjd med vårt vinterväder just nu, precis så här ska en riktig vinter vara! Vi har lagom mycket snö, har inte haft de svåra snöovädren som drabbat södra Finland, Sverige och nu även Washington, temperaturen har efter köldknäppen stannat en liten bit under nollstrecket... perfekt!



Igår lördag hade vi Öppet Hus på två av våra verksamhetsställen på jobbet. Tog barnen med dit en stund och kollade in en del av avdelningarna och programinslagen. Barnen gladast då de hittade kusin M i fullt jobb på bageriet, där hon just då gjorde chokladtryfflar. Köpte hem både tryfflar, minipizzor och fastlagsbullar, mmmmm.

På kvällen var det finlandssvensk urpremiär för musikalen "The Wedding Singer", och vi for hela familjen för att njuta av rockig musik och bra show framförd av massor av duktiga sångare, musiker och dansare, en häftig föreställning av vårt duktiga Musikhus, deras första musikalproduktion! Förhoppningsvis inspireras många ungdomar att pröva sina vingar på musikens bana. Möjligheterna finns ju minsann här i stan, börjande med musikinstitutet (där jag är direktionsordförande), till utbildningarna på andra stadiet och i yrkeshögskolan.

Fredagstema: Mitt första jobb



Som dotter till privatföretagare var det oundvikligt att det första jobbet skulle finnas i familjeföretaget, eller rättare sagt -företagen.

Ända sedan barnsben fick jag och mina systrar hjälpa till i farfars och pappas handelsträdgård. Odlingarna på åkrarna skulle planteras, sås, rensas, gallras, vattnas, skördas, göras i ordning för försäljning... I växthusen skulle det planteras, skolas, omplanteras, flyttas, vattnas, rensas, ställas i ordning för försommarens torgförsäljning....
I vår blomsteraffär, som senare utvidgades till blomster- och presentaffär, fick jag det första "riktiga" arbetet.

Efter att ha hjälpt till med hembärningar och kyrkblomsterförningar och hjälpt mamma (som ansvarade för affären) och försäljarna var jag så småningom, nångång i högstadietiden, ensam ansvarig för förmiddagstimmarna då vi höll söndagsöppet, och hade också sommar- och helgjobben tryggade ända tills dess gymnasiet var avklarat och jag började studera i Åbo och gick in på den merkantila banan. Verksamheten i växthusen har nu upphört, och affären sålde mina föräldrar för några år sedan då de pensionerade sig, men trädgårdsmästar- och blomsterhandlardotter med de erfarenheter jag fått via detta känner jag mig ändå alltid som!
I februari månad är det Anna som har bestämt teman för fredagarnas Show and Tell, du hittar dem i min högerspalt.