onsdag 30 december 2009

Slutet gott!

Hej.... undrar om jag har några läsare kvar efter mitt långa uppehåll??

Tack ni som sänt hälsningar, och som undrat hur jag har det. Det var absolut inte min mening att sluta skriva och ta uppehåll utan förvarning. Men influensan tog på krafterna, och min envisa hosta gav inte med sig, snarare tvärtom. Detta i kombination med superstress på jobbet och mycket att ordna med här hemma sög krafterna ur mig, och en vecka före jul sjukskrevs jag till jul (diagnos "stresshosta") för att komma ner i varv och få hostan att ge med sig. Lugn och ro var det som ordinerades, och jag har faktiskt gjort mitt bästa för att ta det lugnt. Sjukskrivningen har jag fortsatt med semesterdagar och andra lediga dagar som jag hade att ta ut, är nu ledig till den 7:e januari, så det blev en riktig lång vinterledighet! Och vinter har vi ju sannerligen fått! Åååh det är så vackert ute att det ger rysningar i kroppen. Vi har förskonats från det snökaos som rått längre söderut i landet, och i Sverige och andra länder, i stället har de mjuka flingorna sakta dalat ner under en längre tid och gett ett fluffigt snötäcke.



Jag borde ta mig i kragen och se till att lära mig mer om min kamera och fotografering; lära mig ställa in vitbalanser och träna på olika saker som t.ex. kvällsfotografering... nyårslöfte??!

Var i kväll ute på hundpromenad, det var mörkt, tyst, lugnt och stilla och jag såg så många fina fotograferingsobjekt men fick nöja mig med att memorera dem och arkivera dem i mitt huvud. Där får de plats tillsammans med den sång som jag tyst gick och nynnade på under promenaden som gick förbi vår vackert upplysta kyrka här i grannskapet, en sång som vi i kören sjöng vid vår julkonsert i mitten av december. Kan inte låta bli att sätta den, "Koppången", med underbara Helen Sjöholm här:



Vi har haft en julhelg och mellandagar som på flera sätt varit lite annorlunda än vad vi brukar ha.


Eftersom vi inte fick några matgäster hit på julaftonen, de sökte sig norrut i år, så åkte julskinkan i ugnen ett dygn tidigare än vanligt och vi hade egen familjejulmiddag redan den 23:e. På julaftonen blev det en julklappsutdelning med bara ett fåtal paket under granen här hemma (ingen tomte som klappade på dörren och lämnade säckarna på trappan i år) - ett under att vi stod ut med Sonens gnällande och ylande och pylande timmarna innan, han är ett skolexempel på total avsaknad av tålamod!! Efteråt körde vi till syster S där vi åt mycket och gott tillsammans med hennes familj och mina föräldrar, varefter vi fortsatte med den stora julklappsutdelningen. Första året utan tomte där också! Minns förresten inte att jag nånsin tidigare skulle ha haft en tomtefri jul...?! Klappar i mängd och massor för både stora och små. Efter julkaffe och singstar körde vi sen hemåt i natten.

På juldagen firade vi traditionsenligt Dotterns födelsedag, den 12:e i ordningen. Hon hade vakat till närmare 4 innan hon somnade, och var extremt svårväckt trots födelsedag och allt. På kvällen firade släkten henne, alltid lika roligt med ett kombinerat jul-födelsedags-släktkalas. Avvikande i år var att hon inte ville ha sitt kompiskalas under mellandagarna, har bestämt sig för att vänta med det tills skolan har börjat igen. Så inget kalasplanerande och -ställande för mig, bok och choklad i stället :) Inte heller har vi behövt planera, handla och fixa inför nyårsfesten som vi "alltid" har firat storstilat hemma hos oss tillsammans med många goda vänner - i stället blev det mera bok och choklad! På nyåret i fjol beslöt vi nämligen börja rotera våra gemensamma fester (nyår, påsk, kräftskiva) så i morgon kväll får vi klä upp oss och vara gäster hos familjen H-g som på självaste julafton flyttade in i sitt splitternya hus på sjöstranden. Ser fram emot en jättetrevlig kväll! Ska försöka sätta in någon bild från festen i nästa års första inlägg.

Avslutar det här årets bloggande med några juldagsbilder från vår trakten kring vår kära "sommarstrand" - just nu dock en bedårande vinterstrand. Med dessa bilder önskar jag er ett gott slut på 2009 och ett gott nytt decennium!