söndag 22 november 2009

Jag är kvar här...

... även om inläggen och kommentarerna från mig har uteblivit på sistone. Vi har kämpat oss igenom influensan (har inte testat oss så vet inte om det var gris eller vildsvin eller minigris eller annat motsvarande, men gissar ändå på gris av något slag), men hela familjen hostar ännu, och jag som vanligt värst av alla. Och det blir jag bara såååå trött av. Det här veckoslutet har jag försökt ta det lugnt, har undvikit stress. Bägge eftermiddagarna har tillbringats på sängen och jag har faktiskt sovit ett par timmar under filten. Vet att jag skulle få sjukintyg och få stanna hemma några dagar om jag skulle begära det av min arbetsplatsläkare, men tyvärr är det bara så att jag inte kan vara borta just nu, då budgeten, som är mitt ansvarsområde, ska färdigställas och vi ska ha ett par styrelsemöten ännu. Allra sämsta tänkbara tiden att vara sjuk med andra ord.

Sonen fick skjuta på sina födelsedagsfester och under veckan har vi nu då haft både kompiskalas och släktkalas för 9-åringen, som nu är en riktigt Guitar Hero :))



Tårtan var i år en R2D2-tårta, liksom även piñatan. StarWars är pop, med andra ord.

Snön smälte ju nästan lika hastigt som den kom, och det är mörkt och dyster ute. Längtar så efter uppiggande ljus. Här i stan har man börjat släcka gatubelysningen på nätterna för att spara pengar, och jag blev överraskad då jag i natt tittade ut genom köksfönstret och såg himlen utanför fönstret översållad av starkt lysande stjärnor, jättevackert!

onsdag 11 november 2009

Sjuklingar

Kort statusrapport från StrandFamiljen:

Dottern febrig söndag-måndag, idag feberfri, imorgon till skolan.

Jag håller på och hostar ihjäl mig. Ikväll huvudvärk + feber 38 grader, just nu mindre tack vare febernedsättande. Har min äckliga "2-månadershosta" nu på fjärde veckan, men den är nu förstärkt pga flunssan, och jag har en läkartid imorgon bitti, vill att någon lyssnar på mina lungor.

Pappan insjuknat i feber ikväll, likaså Sonen. Bägge hostar.

Få se hur det går med Sonens 9-årsfirande på lördag...

söndag 8 november 2009

En annan värld...

En vit värld, och en ny årstid öppnade sig för mina ögon då jag tittade ut på lördag morgon. Med en djup suck konstaterade jag att vi har fyra månader framför oss innan vårsolen vaknar till liv...




En i familjen gillade läget...



... och Jakky tränades i att fånga snöbollar:



SnöHunden...



... och SnöKatten:




Idag söndag har vi firat Fars Dag.

Då jag igår frågade Sonen vad vi skulle bjuda på till lunch på fars dag, skulle vi t.ex. göra biffar med potatisgratäng, så kom svaret snabbt: "Pappa tycker om lever, det är hans favoriträtt!" - Så: idag bjöd vi pappa på potatismos med levergräddsås! Lite snitsade jag till det ändå, gjorde bruschettas, och en liten sallad med (belgiska) jordgubbar till förrätt.

Medan vi åt klagade Dottern på frossa, och efter att vi ätit tog jag fram febertermometern. Och nog ser det nu ut som att vi fått grisen i huset, hosta och ikväll 39,6 grader på mätaren tyder på det. Nöff nöff.

Fredagstema: Drömmiddag

Jag märker att jag har för lite tid över och/eller ork för bloggandet den här hösten. Hinner inte tänka ut fredagstema i tid, hinner inte skriva inlägg, kommer mig inte för att kommentera andras inlägg eller besvara kommentarer som andra gjort på mina inlägg..... surt :(((

Jag är sent ute den här veckan, men sätter mig ändå ner för att göra ett mycket kort Show and Tell inlägg. Simone (Fritt ur hjärtat) har bestämt att temat är Drömmiddag. En middag för 4 personer.

Jag kan förstås tänka mig en hel massa intressanta människor som skulle bjudas in till bordet: sådana som inte längre finns här bland oss, sådana som jag inte känner, sådana jag skulle vilja lära känna bättre osv. Den här gången väljer jag ändå inte någon ur de här kategorierna utan bjuder in tre av mina väninnor: E,M och L. Våra familjer umgås, vi firar nyår, påsk och kräftskiva ihop, och träffas också däremellan och i olika sammanhang. Men det är så gott som alltid familjeträffar, där vi omges av våra män och barn (4 x 2 = 8 ungar), och alltid någon som behöver mamma till nåt, eller någon står i köket och fixar. Så den här middagen blir en ren tjejträff, en helkväll hemma hos mig (man och barn borttrollade!) med mysig god mat som vi tillagar tillsammans, några flaskor gott vin och en kväll i lugn och ro att bara prata om allt möjligt. En kul tjejkväll kort och gott! Då vi känner för det flyttar vi oss från matbordet till soffhörnan, och säkert kommer det nåt gott småplock på soffbordet också. Hemtransporterna är också ordnade, så ingen behöver tänka på att strunta i vinet för att kunna köra hem.

Platsen är alltså hemma hos mig, och bilderna på matplatsen och soffhörnan ser ni i föregående fredagsinlägg!

söndag 1 november 2009

Världens största kryssningsfartyg...

... dvs nybyggda Oasis of the Seas lade i torsdags ut från varvet i Åbo, med riktning mot Fort Lauderdale, för att ta sig till större, varmare och blåare vatten än vi har att erbjuda. Så här såg det ut då hon stävade ut genom Åbo skärgård:



Insidan går ju heller inte av för hackor, som den här animeringen visar:



Nog har vi ju otroligt skickliga båtbyggare här i landet!!!

Det är ju ingen liten båt det här, och visst var det med spänning många följde med hur det skulle gå då hon skulle passera under bron i Stora Bält natten mot söndagen. Men det gick vägen, med endast några decimeter till godo efter att teleskop-skorstenen sänkts ner! Så här rapporterar t.ex. HD om händelsen.


Kära släktingar och vänner: Nu vet jag hur jag vill fira min födelsedag i april 2013!
Jag vill kryssa i Karibien ombord på Oasis of the Seas, njuta av lata sköna dagar och vackra omgivningar, shoppa och äta gott, göra strandhugg på lummiga öar och njuta av goda drinkar. Det vill jag göra tillsammans med min käre make, hoppas att någon åtar sig att bo hemma hos oss för att sköta våra barn under tiden. Och om någon av er vill joina oss så är ni jättevarmt välkomna med ombord (på egen bekostnad...)!!

Nu återstår bara att få någon/några som vill bidra till biljetterna och reskassan - alla bidrag mottages med stor tacksamhet!! :)

I april i år skrev Annika om familjens Karibien-kryssning, du kan läsa inläggen 1. här, 2. här, 3. här, 4. här, 5. här och 6. här.