måndag 31 augusti 2009

Lägerskolan dag 1

Gu´vet när hon stigit upp i morse, Dottern. Klockan 6 började hon i alla fall spela Nintendo Wii, i vardagsrummet, intill vårt sovrum. Och det var inte ljudlöst. Och vi var inte glada alls. Ni vet hur det känns att bli ofrivilligt uppväckt då man har en halvtimme kvar tills väckarklockan ringer... Påklädd och fixad var hon, och potatischips hade hon ätit, såg resterna i en skål i hennes rum.

Klockan 8 stod jag i regnet på skolgården och vinkade till henne då bussen med alla femteklassisterna startade sin färd norrut mot Äkäslompolo. En liten kram kom hon faktiskt och gav mig då hon skulle stiga in i bussen.

Enligt schemat har de telefontid kl. 17:30-18:30 varje dag. Jag ringde henne 17:30 då jag var ute på hundpromenad i grannskapet. "Hej! Det är mamma! Hur har..." -- "Mamma, säg INTE att du har glömt packa med en simdräkt åt mig??!" Oooops. "Nej, jag packade inte nån simdräkt, det stod inte på er packlista att ni skulle ha badkläder med er???" "VA???!!? Ingen simdräkt??? Men jag tänker inte simma utan kläder, så pojkarna ser mig!!" --- "Men var ska ni simma då? Finns det nåt simställe där?" ---"UTE!, det finns en bäck där man får simma!"..... och sen fick jag världens utskällning, kraftig och högljudd, och mitt i svamlet bröt hon samtalet...

Så. De har tydligen kommit fram.
Ser fram emot en lugn kväll, natt och morgon.

lördag 29 augusti 2009

Fredag kväll

Dottern hade sin ridlektion, och Jakky var med. Jag tog honom på en promenad så länge hon red. Det här såg vi under vår vandring:

Pappan var på en invigning av ett byggprojekt han varit involverad i, fin fest med god mat mm. Vi åt nåt annat...



Natten mot fredagen sov Dottern faktiskt ända till kl. 8, vilket var skönt. Natten till idag blev däremot kort igen, hon vaknade nångång före kl. 6, och det blev inte mycket sovmorgon för oss efter det, och humöret (och huvudvärken) var därefter hela förmiddagen...
Det regnar, jag har förberett mat för kvällens gäster och vi ger oss nu iväg till villan (sommarstugan) för att fira villa-avslutning, eller "veneziansk" som det också kallas här. Tror inte det blir så mycket facklor och fint på utsidan ikväll, förutom raketerna och de andra smällarna. Får satsa mer på att göra det mysigt på terrassen och inomhus med många mysiga levande ljus. Men Sonen ska i år igen sända upp en "Fuglesang" med raket mot skyn, få se om han hinner upp till den riktiga Fuglesang som också kommit iväg idag i sin rymdfärja :))

torsdag 27 augusti 2009

Min dag

* Dottern steg igen, för andra morgonen i rad (eller var det tredje??) upp nån gång kring klockan 5 (hon somnade först efter 23 igår, vet inte exakt när för jag var supertrött och slocknade före henne). Lyckades som så ofta väcka upp oss då hon kommer och pratar med Hunden och försöker locka den med sig. Hon visar ingen hänsyn alls till att andra vill sova, babblar på för fullt, och går inte att få henne tillbaka i säng, nej för hon är inte trött!!

* Med Dottern till läkare på morgonen för att ta del av resultatet av hennes pef-mätningar. Nej, tyder inte på astma, säger han. Vilket känns skönt. Hostan som hon haft hela sommaren har nu börjat avta, och han säger att den kan ha berott på ett envist virus, eventuellt en släng av kikhosta. För några år sedan allergitestades hon, han säger att hon då visade en liiiiiten aning förhöjda värden för häst och ko. Det surrar till i min skalle och jag kommer på att hon brukar hosta lite / klia sig i ögonen efter ridlektionerna. Och hostandet i sommar satte igång efter att hon varit på övernattning hos hästfamilj, där de fick både rida och sköta hästarna. Nu ska jag kolla henne noga efter de kommande ridlektionerna, och efter nästa besök hos hästfamiljen, och se om jag kan upptäcka nåt samband.

* Gäsp gäsp så trött jag var under morgonen/förmiddagen! Och det som jag hade på dagens agenda att få gjort på jobbet hann jag inte med, det kom en massa andra saker ramlande över mig i stället. Håhåjaja. Det kommer en morgondag.

* Slutade tidigare idag för att hämta Dottern och ta henne på skouppköp. Hon behöver ett par bra Goretex-skor för fjällvandringarna i nästa vecka. Hittade ett par Salomon till hyggligt pris. Vi kunde ju ha varit kloka och köpt dem lite tidigare i sommar, så hon skulle ha hunnit gå in dem ordentligt...

* Hundpromenad (släpade Dottern med mig för att hon skulle få börja gå in de nya skorna), matlagning, bortplockning... Sonen på fotbollsträning med Pappan, Dottern till kompisar, jag skulle sätta in några foton här på bloggen men stor-datorn som jag satt vid fick för sig att jag inte skulle komma in på blogspot, så jag började stryka kläder framför tv:n i stället...

* Kvällspromenad med hunden efter att Pappan kommit hem från ett kvällsmöte och medan han nattade Sonen. Började plocka ihop en hög med det som står på Dotterns packlista.

* Har läst lite bloggar, och nu tänker jag ännu ta ett Zumba-pass innan det blir tack för idag! Dottern rörde nyss ännu på sig, stängde dörren till sitt rum. Hoppas hoppas att hon sover ordentligt i natt, eller rättare sagt i morgon bitti.

tisdag 25 augusti 2009

Vardagslivet

Varmt och skönt var det ännu denna senaugustidag, 22 grader! Skönt att kunna cykla i kortärmat på kvällen då jag motionerade Jakky.

Dottern hade ett stort halvtimmes utbrott mot mig igår kväll, startade från att jag kollade hennes matteläxa och visade att hon subtraherat i stället för adderat ett tal. Jag förstör hennes liv och självförtroende, alla andra får vara på MSN hur mycket de vill, de är bara vi som är så korkade föräldrar att vi inte ger henne passwordet till familjens dator, hon ska flytta hem och bo hos någon kompis, vi skämmer ut henne inför andra, ..... Stoooooor dramaföreställning, jag satt på första parkett och försökte hålla mig tyst och lugn. Pappan kom hem och fick ta över och jag slängde mig i tv-soffan med en Breezer och laptop:en. Hon sov dåligt på natten, tror inte att hon överhuvudtaget sov mycket alls efter 3-tiden, själv vaknade jag 5:40 av att tv:n var på. Då var hon påklädd och hade ätit nåt smått. Pappan var tvungen att bege sig till jobb kl. 7 i morse, och själv skulle jag hålla i trådarna för ett möte kl. 8 medan bägge barnen började sin första lektion kl. 9:15. Lite trixigt, och pirrigt också att lämna dem bägge ensamma hemma tillsammans en timme på morgonen, men nöden har inget val. Iväg hade de kommit i alla fall, och i tid. Jag har under de senaste fyra åren haft rätt till förkortad arbetstid (har jobbat 30h/vecka, eller åtminstone försökt...) eftersom jag haft skolbarn på åk 1 - 2. Nu är ju Sonen på trean och den subjektiva rätten försvann. Styrelsen godkände idag min anhållan om att få fortsätta med förkortad arbetstid till årets slut, vilket känns skönt för då kan man med gott samvete pussla ihop vardagen med allt vad det innebär. Det blir nog mestadels på morgnarna som jag kommer att utnyttja mina timmar, far lite senare till jobbet eftersom Sonen börjar 9:15 varje dag, Dottern har två morgnar då hon far till 8:15. Eftermiddagarna blir nog stressiga har jag redan märkt. Under de senaste åren förkortade jag mestadels i slutet av dagen, men nu då jag försöker jobba till 16 blir rytmen en annan och kvällarna rusar iväg. Borde förresten försöka hitta någon som kan komma och vara med barnen kl. 19-21 på tisdagskvällarna, så jag kan få lite "egentid" dvs kunna fortsätta i kören, som sparkar igång höstterminen fr.o.m. nästa vecka.

Nästa vecka far Dottern och hennes klasskamrater på lägerskola till Äkäslompolo, i Lappland. Jag borde börja plocka ihop hennes utrustning så det inte lämnar till sista sekund... Vi hade anmält att en av oss vill med på resan, som föräldrarepresentant, och för att kunna hålla lite koll på henne och hennes uppförande, men tyvärr gynnade inte lotten oss. Hon skulle ju nog att blivit helnipprig och galen ifall en av oss kommit med... oj oj.

Hoppas hon sover lugnt hela natten. Det behöver både hon och vi andra. I morgon är det dags för årliga läkarbesöket för att få medicinreceptet förnyat. Och på torsdag morgon ett annat läkarbesök, för att se igenom resultaten från pef-mätningarna hon gjort här hemma i två veckor, pga hostandet.

Fredagsteman för september!

Nu har Maisoui bestämt vad vi ska "Showa och Tella" på fredagarna i nästa månad! Oj oj vilka knepigheter...! Jag har satt in temana i min lista längre ner i högerspalten, surfa ner och kika. Finns det nya som vill hänga med och börja fredagsblogga så är det bara att säga till så sätts ni upp på listan!!

måndag 24 augusti 2009

Jakky: Mitt liv som StrandHund



Livligt veckoslut

Veckan är slut, och jag kan konstatera att vi hann med en hel del under det gångna veckoslutet.

Dotterns ridlektioner kom igång efter sommaruppehållet, och hon red sin timme på fredagkväll i varmt och skönt väder. På kvällen for vi alla iväg till Juthbackamarknaden (årligen återkommande jättestort och jättepopulärt utomhus "loppis"-evenemang i grannstaden, pågår från fredag kväll, med tjuvstart redan fredag morgon har jag hört, fram till lördag kväll). Jag hade hoppats på att få fara ensam i lugn och ro, för att kunna strosa omkring och kolla in försäljningsborden och prata med vänner och bekanta som brukar finnas i massor där, men tji fick jag. Nu har jag dock svurit dyrt och heligt på att i nästa år far jag på egen hand!! Vi hann gå där en dryg timme innan mörkret föll.

På lördag morgon var det tidig uppstigning, skickade iväg Far & Son till fotbollsplanen där det spelades turnering lördag-söndag. Sonens lag hade 3 matcher under lördagen, den första började 8:30 och den sista 16:40. Två vinster och en oavgjord match blev dagens saldo. Mellan första och andra matchen skulle jag fara med honom på trumpetlektion. Det visade sig dock då vi stod utanför låst dörr att jag missuppfattat läraren, det var ingen lördagslektion den här veckan... Nå, jag fick återvända hem och fortsätta förberedelserna inför kvällens villafest. På väg till villan på eftermiddagen gjorde jag och Dottern en avstickare till Larsmo kyrka där vi närvar vid hennes tidigare skolassistent C:s vigsel. Vid 18-tiden dök alla våra villagrannar från viken upp på vår terass (ja nästan alla, utom Pappans kusin S som jobbade) och vi hade sen en toppenfin terrasskväll med sol, ordentlig sommarvärme, spegelblankt vatten och massor massor med god mat och gott att dricka till. Vi åt så vi nästan sprack, pratade, sjöng, skrattade och njöt av samvaron. Mysigt blev det också sen när det blev mörkt och vi fick tända ljuslyktor på bordet. En fin kväll på alla sätt!!




Efter all mat på lördag kväll kändes det helt rätt med lättlunch på söndag...

Idag, söndag, var ungarna helt upphängda och nersläppta, påstod att de hade trååååkigt och därför hittade de på en massa hyss. Vi fick totalt nervfel med dem, och var på vippen att sätta dem i bilen och åka hemåt på eftermiddagen då en för oss främmande båt kom till stranden. Det visade sig vara en arbetskollega med fru, och vi fick glädjen att bjuda dem på eftermiddagskaffe på terassen, som även idag var solig och varm. En extra krydda på det hela var att en havsörn flög lågt över våra huvuden och for utåt mot fjärden. Bäst som vi satt där kom det fler gäster: mina föräldrar och ett par bekanta till dem tittade in och fick även de en kaffekopp. Så tack vare dem alla lugnade situationen ner sig och vi fick en bra eftermiddag.


Jakky tar hand om resterna efter ungarnas ägg-på-sked-i-munnen-lek...



Det röda guldet har börjat lysa på bergsknallarna!

fredag 21 augusti 2009

Tröööögt...

Oj vad det går trögt för mig att komma igång med bloggandet igen efter sommar & semester. Inga bilder blir det ännu denna vecka, men ska i nästa vecka ta itu med att visa endel foton från sommarens händelser. Just nu finns det så mycket att reda upp här hemma ännu. Har tvättat massor med kläder, handdukar och lakan (både hemifrån och från villan), de har legat som Mount Everest ovanpå frysboxen och gett mig svindel och utmattning... Ikväll fick jag åtminstone kläderna vikta och sorterade, handdukarna vikta och lakanen i egna högar i väntan på mangling. Återstår att få kläderna att vandra vidare från soffbordet till rätta skåp... Mina klädhyllor i centralgarderoben väntar fortfarande på utlovad storrensning, och de rena mattorna på utplacering. Ja ja, det ordnar sig så småningom allt det där, förr eller senare... :)) Huvudsaken man är frisk och nöjd med livet (åtminstone ibland mellan varven)! Mañana, mañana!
Ändrade mig: det blir en bild idag i alla fall, en av sommarens fina kvällar.

tisdag 18 augusti 2009

Tut i luren

Ansökte i våras om plats för Sonen i musikinstitutets instrumentförberedelse. Satte trumpet som alternativ. Han har aldrig prövat spela trumpet, men jag tyckte att det kunde gå an. Skulle gärna se att någon i den här familjen började spela nåt instrument. Själv har jag bara klinkat lite piano under lågstadietiden, Pappan har spelat klarinett, nu sjunger vi ju båda i kör i stället. Dottern skulle vilja spela gitarr (eller piano), vet bara inte var vi hittar en lärare som kan ge sån undervisning som hon klarar av (adhd + vänsterhänt). Nåja, häromdagen kom i alla fall telefonsamtal om att Sonen fick plats i instrumentförberedelsen. Han blev superarg på mig och skulle minsann absolut inte börja på nåt sånt dumt. Jag gav mig inte, och idag drog jag med honom på första träffen med läraren. Det var bara fråga om 15 minuter, och det är 12 gånger före jul, 12 gånger efter. Han fick börja med att välja en liten trumpet åt sig, det fanns en blänkande svart&guld och en glänsande rosa-orange. Vilken tog han?? Svar:



Han lyckades inte få ljud ur den under lektionen, men läraren sa att han får öva hemma under veckan, och att det brukar ta ett par tre veckor innan man börjar få läpparna och "blåset" att funka så att det kommer trumpetljud ur den. Pojken var nöjd då han for hem med sin trumpet. Väl hemma tog han genast fram den och testade, och till min stora förvåning och sin egen glädje fick han nästan genast fram några toner!! Nu har han marscherat runt i huset "spelande" och är såååå nöjd!! Och har redan planer på att vara med i någon orkester som reser runt i världen och konserterar :)))

söndag 16 augusti 2009

Bildbevis

Jaha, nu vill dom (=Taina) se bildbevis på mitt nyklippta/nyfärgade hår. Hur fixar jag det? Jag brukar ju inte sätta ut bilder på mig själv (finns nåt enstaka undantag). Nämen jag måste väl få fram en bild på nåt sätt. Men hur ska jag göra det rent praktiskt? Ensam hemma, ingen fotograf i närheten. Och förresten så tror jag inte att jag skulle låta nån annan fota mig, avskyr att själv bli avporträtterad men fotograferar sååå gärna alla andra!

Testar med självutlösaren på kameran. Näääää, det blev till ingenting. Nästan värre än bilden på körkortet. Hmmm, tänk tänk tänk. Förresten är ju frisyren "dagen efter", borde ha tagit bilden direkt efter att jag kom från frissan. Men det hade jag ju inte tid med då. Suck, hur ska jag göra nu?? Kan jag på nåt sätt ta hjälp av den stora spegeln där i hallen? Det funkar ju inte om jag står med kameran framför fejset. Men om jag håller kameran i ena handen på sidan av mig själv? Testar. Glasögonen bort, annars blir det reflexer. Klick. Haha, det var inte den kroppsdelen jag skulle fota!! Måste höja objektivet en aning. Och vrida på huvudet. Och få bättre skärpa. Vartåt ska jag ha blicken?? Mörka ringar under ögonen... Testar. Testar. Testar. Tur att ingen annan är här och ser mig!! Testar. Bläddrar genom bilderna. Vad nu då? Hur i all världen fastnade lillasyster C "på plåten"??? Hon är ju inte ens här?? Nähä, jaha, jasså det var jag och inte hon... Fler bilder. Skratta? Allvarlig? Le? Blääää......

Bildbevis - varsågoda:

fredag 14 augusti 2009

Kräftis

Arbetsdagen överstökad. Håret nyklippt och färgat. Ostpajerna strax klara. Beredd inför kvällens höjdpunkt - kräftskiva med gänget hos värdfamiljen B!!!

onsdag 12 augusti 2009

Normalisering

I morse var vi tillbaka i normala morgonrutinerna igen, med syskonens ret & skrik & bråk som gav nervflimmer åt föräldrarna... grrrr. Dessutom regnade det, och jag kom på att regnkläderna ännu är vid villan, så det blev att tänka lite extra för att få dem iväg till respektive skola cyklande.

Arbetsdagarna är också tillbaka med sina normala rutiner dvs. möten, möten, telefonsamtal, möten... Hur länge är det kvar till nästa sommarsemester???

Har vi flyttat??

Hahaha, börjar skratta när jag ser den här kartbilden på Aftonbladet, och ser var på Finlands karta vår kära hemstad är placerad!! Vi tycks ha fått kortare väg till huvudstaden nu, kanske det blir lättare att bege sig på shoppingturer :))

tisdag 11 augusti 2009

Svettigt...

Oj, tänkte jag i morse. Tänk om ungarna skulle vara lika ivriga varje dag över att få fara till skolan!! Första skoldagen efter sommarlovet, de somnade bra igår kväll men på morgonen var Dottern i farten redan 5:50 vilket betydde att hon kom och väckte oss andra... Påklädning och frukost gick fint, och sen cyklade de bägge iväg ca 45 minuter innan skolklockan skulle ringa in. Sonen har ju bara några hundra meter till sin skola, medan Dottern nu fick lite längre väg då hon började i ny skola, ca 2 km härifrån.

På eftermiddagen tornade åskmolnen upp sig och det bullrade rätt ordentligt då jag tog ut Jakky på en kort promenad efter att jag kom hem. Fick skynda oss de sista hundra metrarna då regndropparna började falla. Fick ett skyfall som varade ca 5 minuter, sen sken solen för fullt igen, men luften var svalare och friskare.

Ikväll har jag varit på ett Zumba-pass ca 30 km härifrån. Min systers väninna, på besök i nejden från nuvarande boningslandet USA, ordnade ett träningstillfälle i en skolsal för alla som var intresserade att komma och pröva på. Roligt hade vi och oj så svettiga alla blev!! Jag har som målsättning att träna på egen hand med hjälp av mina dvd-skivor åtminstone 2 gånger per vecka, men nog skulle det också vara roligt om någon skulle börja dra en grupp, skulle gärna gå med då.

Vet inte så mycket mer idag.... borde röja upp... om jag orkar.... eller så kan jag kolla på tv....

måndag 10 augusti 2009

Från stranden till stranden...

Jaha, nu var det så slut på det roliga för i år. Vi flyttade igår kväll hem igen till K-strand från villan, där vi bott sedan midsommar. Kändes inte så muntert, det är ännu soligt och +25 grader varmt och skulle ha varit betydligt skönare att bo där nere vid vattnet. Men vad kan man åt att jobbet kallar (första dagen idag) och barnen börjar skolan i morgon. Vi kommer att bo ute under veckosluten i augusti ännu, så vi får hoppas på hyggligt väder då.

Sonen fick sin första telefon i november, och för ett par veckor sedan blev skärmen mörk. Den sändes in för reparation, och svaret kom att det var en fuktskada, går inte att reparera... Så nu har han fått jobba lös lite pengar, vi sköt till resten, och idag inhandlades en ny telefon. Ingen dyr en, man ska vara beredd på att det kan hända både ett och annat med den också... Efter jobbet tog jag också med honom på klädshopping inför skolstarten. Han kommer nog att bli ett riktigt klädshopparproffs den där killen! Går och vänder och vrider på plaggen, ser sig omkring och spanar in, sen till provrummet där mamma fick order om att sätta sig på stolen utanför medan han klär om. Sen mannekängade han i jeans, olika t-skjortor och tröjor. Och allt såg så bra ut på honom!!

Dottern har tillbringat natten hos stödfamilj, ska hämta hem henne om en stund. Och ikväll gäller det så att på något sätt få dem i säng i tid för att sen få upp dem i morgon bitti. Dottern börjar på femman, och det blir i en ny skola (pga utrymmesbrist i den gamla skolan måste femmorna flytta bort) och Sonen blir tredjeklassare.

Londonbesöket var sååååå trevligt!! Vädret var toppentoppentoppen hela veckan, och "Cirkus S & Cirkus L" hade det hur bra som helst på stranden under fem dagars tid. Londonmamman såg också till att jag & Pappan kom iväg på tumanhand för att fira vår 15-åriga bröllopsdag, tack för det :)

Nu återstår att försöka tvätta & tvätta & tvätta kläder, få in dem i skåp, röja ur hela min stora klädgarderob och föra bort allt som inte passar/inte används (och skaffa nytt ;)) och börja anpassa oss till stadslivet igen. Jakky såg såååå bedrövad ut igår kväll över att vara här, och inte få springa lös ute, inte få simma... Simma ja. Jag brukar ju säga att jag simmar i Medelhavet & Karibiska havet, ska jag simma här ska det vara minst 28 grader varmt i vattnet eller ha hunnit bli augusti. Nu måste jag erkänna att jag fuskade lite i år: första simturen utan bastu blev faktiskt redan den 30 juli!, och i förra veckan hann det bli många simturer i det härligt varma vattnet. Och så fort Jakky såg att jag tog det första simtaget så var han snabbt ute i vattnet och simmade ikapp mig :)

tisdag 4 augusti 2009

Friends from London arriving soon!

Om en liten stund kommer hela Londonfamiljen hit, och vi får ha dem här och umgås med dem fram till på veckoslutet.

Jag är nu på min sjätte och sista semestervecka, och det kändes sååå skönt igår att inte behöva fara till jobbet, då de flesta andra av dem jag jobbar med sparkade igång igen. Pappan har börjat jobba, men tar lite kortare dagar. Dagarna är varma och soliga, det är bara att njuta så länge ledigheten varar!

Dottern har hostat ända sen midsommarveckan, och idag tog jag henne till läkare. Som sa att det inte finns nån hostmedicin som funkar då det varat så länge. Hon började i stället reda ut om det finns andra orsaker, och Dottern fick börja med att ta tempen (ingen stegring/feber) och snabbsänka (helt ok). I nästa vecka blir det spirometri, och så ska hon få en PEF-manick att blåsa i hemma under ett par veckors tid.

Nu kom dom!!!!

måndag 3 augusti 2009

Blåbärshund och vattenpark



På min facebook utlyste jag i eftermiddags en tävling: Vilken färg får en halvvåt stor vit hund som kommer och slänger sig på sidan i riset med de största och saftigaste blåbären? Här ser ni svaret:


Dagens skörd; jordgubbarna plockade av Pappan i vårt jordgubbsland, blåbären plockade jag själv här på tomten mellan stugknuten - bastun - utetuppen (skönt då man har bären på "hemmaplan" och inte behöver söka sig ut i skogen!):


Dottern fick på eftermiddagen tre kompisar hit, som sover över. De bjöds på kvällen på nystekta plättar från "muurikkan" (läste i en tidning att det heter "stenhäll" på svenska) med både salt och sött pålägg. Ungarna gillade de söta jordgubbarna bäst, själv hade jag ingenting emot att äta plättarna med skinkfyllning, mums!


Flickorna har simmat, åkt båt, badat bastu, ätit massor av chips och sett på film. Få se om de får tag i sömnen där borta i bastukammaren...
Sonen sover i natt över hos mommo och moffa på "skären". Förra natten övernattade han med kusin F, moster C och J i husbil i Kalajoki. Vi tillbringade eftermiddagen igår med dem och mina föräldrar i Jukupark, och sen for vi alla och metade (odlad) regnbågsforell som röktes och avnjöts vid fiskeplatsen.


För vår del var det första gången vi besökte Kalajoki för att bada, har talat om det i många många år men det har aldrig blivit av förrän nu. Vattenparken var riktigt trevlig, och barnen njöt i fulla drag, trots det lite ostadiga vädret.


Nåt dopp i havet hann vi inte med denna gång, bara ett snabbt "känna-på-vattnet" innan vi lämnade Sonen och de andra på campingen körde hemåt tillbaka.