fredag 24 april 2009

Fredagstema: Övergivet



Övergivet. Jag blir så ledsen över hus som lämnats tomma, ensamma, övergivna. Spår av spetsgardiner i fönstren visar att här har bott någon. Någon som levt sitt liv i huset. Kanske ensam, kanske med familj. En gång i tiden har huset varit nytt, fint, älskat, levande. Det har fått uppleva olika händelser, vardag, glädje, sorg. Det har målats, haft en trädgård, ett sammanhang. Det har haft en trappa. Kanske där har suttit en katt på trappan och slickat sin päls i solskenet. Folk har gått in i huset, ut ur huset. Slutligen har någon gått ut ur huset, genom dörren, nerför trappan. Och aldrig gått in tillbaka. Vad hände???
Bilderna är av två små hus i vår stadsdel. De är övergivna, de ser ledsna ut, och jag som går förbi med hunden undrar hur det var, vad som hände....


Tack Västmanländskan för månadens sista Show and Tell! I maj är det Musikanta som tar över. Övriga fredagsbloggare hittar du i högerspalten.

torsdag 23 april 2009

Kalajoki

Jag kan bara inte förstå varför vi = familjen aldrig kommit oss iväg till Kalajoki förr. Har pratat om det så många gånger, men nääää. Men i sommar SKA det bli av!! Underbar beach, häftiga utomhusvattenrutschbanor för barnen (och ev. andra modiga = inte jag) - bara vädret är det rätta någon sommardag så far vi!! Sen finns också det fina hotellet som jag sov på förra natten, och bad/spa-anläggningen i anslutning till det. Skulle också gillas av ungarna (vet ju att kusinerna har trivts bra där!), så nästa gång vi funderar på Tropiclandia så far vi i stället norrut, det är ju ungefär lika långt.
Utsikt från den inglasade balkongen vid mitt hotellrum: havet inte ännu isfritt, men mycket snart! (inte så skarpa bilder pga att bilderna är tagna med telefonkameran)
Jag och ASH tog en skön promenad i solen, längs stranden.

tisdag 21 april 2009

Tisdagstankar

Det har varit ännu en svinkall dag, om än med några solstrålar.

Har haft det struligt med Dottern igen idag. Hon har gjort både ett och annat för att få ihop pengar att köpa godis för på eftermiddagen: vi hittade korken av en uppkorkad ölflaska - flaskan hade hon tömt och pantat... större delen av pengarna från hennes försäljning av scoutlotter hade också använts för godisköp... Hon har också satt igång med att bygga en koja på den obebyggda tomten på andra sidan gatan - en massa av Pappans grejor från garaget har fått fötter och hittas där.

Sonen tjatade till sig en skateboard i lördags (han ville ha den i stället för krafs från vårmarknaden). Ikväll tjöt han och var arg och skrek åt mig att vi ska sälja den - han är alltså helt nybörjare, och lyckas inte få det att rulla rakt, och då tröt tålamodet direkt - sååå typiskt för honom.

Körens 1-majkonsert närmar sig med stormsteg, hade en lite längre övning i kväll. Nöjd med mig själv att jag kunde alla de sånger vi övade ikväll utantill, mindre nöjd med att jag började känna mig lite täppt i näsan - får inte bli förkyld nu!!

Onsdag - torsdag kommer jag att vara på ett styrelseseminarium i Kalajoki. Blir väl en del badande och ätande också har jag på känn... SEN ser jag fram emot veckoslutet: Vi får efterlängtat besök av Londonmamman & vår gudson!!! Hoppas, hoppas att de tar med sig sommarvärmen hit också!!

fredag 17 april 2009

Fredagstema: Vårtecken

Ifall ni vill läsa om vårtecken får ni bläddra två inlägg neråt.
SÅ HÄR såg vår fredagmorgon ut:

Och det är vårmarknad i stan idag...

Ni kan ju gissa er till på vilket humör jag är.

Mer än så blir det inte härifrån idag. Få se om jag alls lyckas kommentera övrigas inlägg under helgen, eller skriva egna - vår hemmadator har kraschat, liksom vårt interna nätverk. Men jag kan åtminstone läsa vad ni skrivit från min mobil. Ha det bra!

måndag 13 april 2009

1-årsdag!






HIPP HIPP HURRA

FÖR STRANDLIVET,

ETT ÅR IDAG!!!

söndag 12 april 2009

Lättare att andas

Två och ett halvt dygn senare har världen igen förändrats; jag känner mig gladare och har lättare att andas, och vågar tro på att vi går mot bättre tider: solen skiner, 10 grader varmt, snön har smält bort, och vårtecknen blir allt tydligare:





Vita svanar, skrikande tranor, massor av tofsvipor, och det underbara sommarljudet av skränande måsfåglar gör sitt till för att höja humöret ytterligare - VÅREN ÄR HÄR!!!

torsdag 9 april 2009

Fredagstema: Långsamt

Torsdag kväll konstaterade jag förnöjt att nästan all snö framför huset nu är borta, om en vecka har säkert gräsmattan torkat upp också.
Fredag morgon vaknade vi till det här:



Varför är våren så fruktansvärt LÅNGSAM i år?????? Jag avskyr att den ska ta så lång tid på sig, jag längtar till sol och värme och blommor och grönt!!! Våra somrar här uppe i norr är ju ändå så korta, så april kunde gott och väl vara en snöfri vårmånad.

Fredagstemats aprilvärdinna Västmanländskan frågar vad långsamt betyder för mig. Ja som ni kan gissa er till av ovanstående så har jag rätt kort tålamod ibland, och är den som tappar orken och intresset för att göra olika saker som man inte får snabbt undanstökade. På jobbet känner de mig på stegen i korridoren, det är hon som kommer med smattrande klackar - jag hotar dem med att jag nångång kommer att komma smygande i ljudlösa tofflor!

Men sen kan jag å andra sidan vara fruktansvärt lat, och orkar inte ta itu med saker som borde plockas bort, slöar hellre framför tv:n. Eller läser en bok.
Jag hann inte med att få in inlägget i går, och nu orkar jag inte fundera ut mer att skriva heller. Tror att jag i stället klär på mig VINTERkläder (gggrrrr.....) och går ut på en promenad. Sonen kom just hem från sin påskhäxeronda tillsammans med kompisarna, kaffepannan full av godis... Dottern klädde också ut sig till fin häxa och gick ut med sina tjejkompisar för en timme sen. Pappan och hunden är på egna uppdrag, så jag kan passa på och ha riktig egentid en stund. Ikväll firar "nyårsgänget" påskafton hemma hos fam. K, och i och med det bryter vi traditionen att fira hos fam. B - dags för rotation!
Önskar er alla en lugn och fridfull påskhelg!!



(ha, nu har jag hittat mera gult!!)

tisdag 7 april 2009

Mammas WC

I samband med förra fredagstemat fick jag frågan om jag har det så bra att jag har eget wc. Jepp, det har jag faktiskt! Den var ursprungligen tänkt som gästtoalett, men det visade sig snabbt att gästerna främst går till den större, som ligger i anslutning till hallen (den som Pappan, Dottern, Sonen och hunden får husera i...), så jag flyttade in mina grejor och nu är den mammas wc. Och eftersom den är nystädad för kvällen tänkte jag bjuda på några bilder så ni vet hur den ser ut:

Och ett tecken på att det är en riktig mammas wc är förstås parfymerna och rynkkrämerna...

Som ni ser så är den inte stor, men den räcker för mig!
Jag önskar att ni alla, mammor eller inte, skulle få ert eget mammas wc, för det är en lyx man inte vill ge avkall på när man väl uppnått den!!

Utmanar våren!

Dags att gå till jobbet. Drog på mig grå och svart tröja att matcha den svarta kavajen och de grå byxorna och de svarta skorna - och tänkte "Näääääää!!!" Så där dystert och tråkigt har jag ju gått klädd hela långa mörka hösten och vintern, nu är det nog dags att tänka om för att få slut på vinterperioden och försöka utmana fram våren som är så seg, så seg i år. Grävde fram mina ljusgröna skor, och en matchande topp - så där ja! Jobbet väntar!

måndag 6 april 2009

Karelska piroger åt mig idag

Idag har jag ätit tårta 3 gånger, men det får vara hur smaskig gräddjordgubbstårta som helst - mammas hemgjorda karelska piroger, som hon gratulerade mig med ikväll, vinner lätt över all världens tårtor!!!

Idag är jag alltså tyvärr ett år äldre än igår.... suck.

Vinter - ge dig av!

Svanarna flyger "honkande" över fjärden. Vattnet kryper allt närmre. Vinter - jag vill att du ger dig av NU!!!





fredag 3 april 2009

Tjejkväll

Efter den första seminariedagens slut igår i Dickursby tog jag lokaltåget in till Helsingfors. Det blev några trevliga timmar på favvisrestaurangen Maya, en latinamerikansk restaurang i centrum, nära järnvägsstationen. Jag, H och P åt och drack gott och pratade loss. Det är sällan vi ses, så det finns mycket att tala om - av nån konstig anledning blev det dock mest prat om våra barn :)

torsdag 2 april 2009

Fredagstema: Gult

Jakten på gult har börjat... ja det är alltså fråga om veckans Show and Tell, och Västmanländskan har bestämt att nu kör vi Gult!


Dottern var bjuden på födelsedagsfest hos en klasskompis i torsdags. Presenten paketerade jag in i gult Gustaf-papper, som jag hittade i mitt presentpappersförråd i klädgarderoben. Garderoben, ja - hittade jag nåt annat gult där? Svar: nej! INTE min klädfärg!


Jakten går vidare...

Det tycks vara nån annan som spanar intensivt också, med sina gula ögon....



Han, dvs. Tusse, tillbringar mycket tid utomhus nu i vårtider.

Ute ja - där har ännu inga vårblommor fått nån chans att sticka upp. Vill ni se vilka gula blommor jag brukar ha i min trädgård får ni antingen ge er till tåls och komma på besök senare, eller så kan ni bläddra tillbaka till 10 maj ifjol här i min blogg, då jag skrev "Gult är fult??" - och svaret på frågan då, liksom nu, är nej.

Blommor ja - jag hittar endast en gul blomma just nu, en gul tulpan tillsammans med sina kompisar, på gardinen i vardagsrummet:



Jakten går vidare...
Arbetsrummet är blått. Gills inte idag.
Dotterns rum är rött och vitt. Gills inte idag. Men eftersom jag hört att gult är en av modefärgerna sommaren 2009 köpte jag en liten gul väska åt henne i London, gräver fram den ur en låda för att få ett foto:


Sonens rum är ljusgrått. Gills inte idag. Men vänta - han har ju sitt namn på dörren, och visst är ju den mittersta bokstaven gul!



Jakten går vidare....
Ena köksväggen är ju faktist gul, inte klargul eller ljusgul utan en gul färg som är nånting där mittemellan:



Jakten går vidare....

I "mammas WC" finns inget annat gult än flaskan på golvet...



Jakten går vidare....

... och jag ger upp. Det blir inte mer gult än så inne i vårt hus. Resten finns på utsidan och där är det mörkt nu, så ni får inte se vårt gulbruna tegelhus i det här inlägget.

Jakt var det däremot i huvudstaden igår, vart man än såg så syntes folk som kom med sina byten - i kännspak gul kasse från Stockmanns! Nej, jag var inte en av jägarna, hann bara med en 7-minuters ronda på Sokos innan det var dags för tjejmiddagen. "Stora H" hade däremot hunnit jaga:


Over and out för den här fredagen!

Övriga fredagsbloggare hittar du i högerkolumnen.

onsdag 1 april 2009

Dickursby nästa

Det är mysigt med vårväder... och hund... som ser ut som en värre lerhög under magen och på tassarna när man kommer hem från promenaden...

I morgon bitti tar jag tåget söderut, stiger av i Dickursby. Tyvärr tyvärr fortsätter jag inte därifrån med flygbussen ut till flygfältet och söker mig mot fjärran länder, utan traskar snällt ca 100 meter till hotellet där jag sitter på ett tvådagarsseminarium om yrkesutbildning. Suck. En liten tröst är det dock att jag har bokat in en tjejmiddag inne i Hfors på kvällen, länge sen jag träffat väninnorna HWJ och PK!

Idag är det första april, och min käre fars födelsedag, grattis!!! Åren går... hans yngre bror dvs. min farbror figurerade med bild på tidningen förra veckan med anledning av han pensionerades som läkare. Och en medsångare i en kör jag var med i tidigare stannade upp här vid uppfarten ikväll då jag kom med Jakky från kvällspromenaden. Hon var så glad för det var hennes första promenad som nybliven pensionär! Oroväckande att man börjar ha en massa pensionärer i bekantskapskretsen, vad kan det månne tyda på... ?!

Nä, det är väl dags att ge sig för idag, ska ännu plocka ihop morgondagens kläder. Tåget går 5:47, ujujuj!!

Kampen är över

I ca två månader har jag följt med Sabinas kamp mot den elakartade hudcancer hon drabbats av.
I går morse tog kampen slut. En hel bloggvärld sörjer hennes öde, och vittnar om hur hon påverkat deras liv, antalet "slutkommentarer", stödet, är enormt stort.
Ett liv tog slut, allt för fort.....

Ta hand om er, och era nära kära.