onsdag 30 april 2008

Valborgsmässoafton

Nyss var det sista december, nu är det plötsligt sista april - hur gick det till?? Hm. Valborgsmässoaftonen är skönt varm, termometern visade över 20 grader då jag på för några timmar sedan körde till lite norrut för att avtacka en kommundirektör som går i pension. Min chef, som skulle ha varit med, ringde och meddelade att han troligen fått matförgiftning... så jag fick fara ensam den här gången.

Nu ska jag ordna lite inför kvällen, vi är traditionsenligt bortbjudna till V:by, det blir knytkalas den här gången. Måste också stryka kördräkterna inför morgondagen. I morgon bitti kör vi som vanligt till N:by för att tillsammans med min släkt lyssna då manskören och ungdomsorkestern sjunger in våren, sedan hör det till att gå till glasskiosken och köpa vårens första lösglass, mmm. Få se vad de har för nya smaker i år. Efter det mjöd och struvor hemma i trädgården hos mamma och pappa, och sen lämnar vi barnen där, de far med mommo och moffa på 1-majfirande till K:joki, medan jag och Pappan får så lov att fara på 3 timmars genrep med kören. Barnen ska för första gången komma och lyssna på konserten, tillsammans med mommo (som alltid brukar vara där) och moffa (för första gången). Få se om de orkar hela konserten. Om inte så tar moffa och far hem till oss med dem.

Valborgshälsningar till alla läsare!!!

tisdag 29 april 2008

Sista tisdagsövningen

Ikväll hade kören sin sista tisdagsövning inför 1-majkonserten, en längre övning än normalt. Vår dirigent har råkat ut för en ordentlig förkylning med hosta, men orkade ändå inspirera oss till att ge allt i de sånger vi övade. Kören är för tillfället rätt imponerande till omfång, närmare 60 pinnar satt i bänkarna idag. Det ska bli roligt att få uppträda i den stora salen igen. Fjolårets konsert minns jag allt för väl, den ville jag inte vara med på men tvingade mig ändå till det. Några dagar innan fick svärmor sin förkrossande sjukdomsdiagnos, konserten ville hon ändå komma på och ville att jag skulle sjunga, och det visade ju sig sen att det var enda gången hon var utanför sjukhuset efter att hon åkt in dit för en vanlig blodprovstagning... det blev en tårfylld konsert, jag vet att årets blir mycket trevligare. Alla varmt välkomna 1.5. kl. 19!

Nattuggla och nattvandrare

Dottern somnade förvånansvärt snabbt i kväll. Hon hade sin första träning inför stafettkarnevalen idag på eftermiddagen. Efteråt hade hon tagit sin kompis med sig hem och de hade badat i bubbelbadet, med massor av skum.... spåren var rätt avslöjande.

Sonen satte av med ordentlig fart då vi tog en cykeltur tillsammans på kvällen. Han har riktigt kommit igång med cyklandet nu, det känns roligt. Vi cyklade iväg och hälsade på Jakky. Dottern kom också dit, hon hade halsband och koppel med sig och vi tränade promenad två varv runt huset.

Då vi kom hem fick jag telefonsamtal av en väninna som ville ha promenadsällskap. Det ställde jag gärna upp på, vi ses så sällan då hon inne i veckorna arbetar i ett stort hus i huvudstaden... samtidigt fick vi planera lite inför valborgsmässoaftonens fest hemma hos dem.

Pappan bytte till sommardäck på min bil, det tackar jag för!

Nu har den här nattugglan suttit och skrivit på en anhållan som vi från jobbets sida måste ha klar för underskrift i morgon. Ett mycket viktigt dokument, som förhoppningsvis leder till många hundra tusen euro...!!

En nattvandrare gick just förbi, på väg till vår säng. Han kommer så gott som varenda natt. Och den andra steg också nyss upp och var törstig, och passade på att tända några lampor som hon alltid gör - vårt hus lyser så gott som varenda natt med full belysning, inga problem för någon att hitta hit! Jag gissar att hon också hade tänkt sig att smyga ner i fotändan i vår säng, det har hänt flere gånger nu igen de senaste veckorna. Det blir allt för trångt med fyra i sängen, jag ligger obekvämt hopkrupen mitt i sängen mellan man och son, och försöker låta bli att sparka på Dottern... mitt morgonhumör brukar vara allt annat än bra efter en sådan natt!

söndag 27 april 2008

Företagsamhetsfostran

Inom andra stadiets yrkesutbildning är det numera obligatoriskt att erbjuda de studerande kurs(er) i företagsamhetsfostran. Hemma hos oss har företagsamheten tagit fart redan från betydligt tidigare år. För några år sedan satt våra barn här hemma vid gatkanten och försökte spela ihop pengar åt sig, Dottern satte ifjol upp en skylt om att hon kan ta hand om och sköta hundar och katter, och Sonen är loppisförsäljare. Han försökte igår igen sälja bort lite grejor, men det visade sig att det härligt soliga och varma vädret ställde till det så att alla som annars brukar promenera eller cykla förbi här tydligen krattade i sina trädgårdar eller var ute vid sina sommarvillor och städade!! Affärerna gick riktigt dåligt och herr försäljaren tappade ett tag sina nerver i ilskan över avsaknaden av kunder. Men som tur var kom sen någon som köpte ett par saker för hela en euro, och vid slutet av dagen hade han haft tre kunder som tillsammans köpt fyra saker :)

Nya gardiner

Jag får nippor när det gäller att fundera på nya gardiner. Uj uj uj. Lika jobbigt och svårt varje gång det är aktuellt. Jag är ju inte den som gillar att fixa med häftiga uppsättningar, rynkor och volanger och rysch. Nä enkelt och rakt ska det helst vara. Om det måste vara vill säga. På förra stället vi bodde hade vi ju minimalt med gardiner, och varför skulle man väl ha behövt sånt med sån här utsikt, det om något var ju minsann Livet på stranden! Jag saknar våra två balkonger, de stora öppna fönstren från golv till tak, och solnedgångarna.......


Nå numera bor vi ju på en annan strand, med betydligt mindre vatten eller rakt ut sagt inget vatten alls... nån gång för länge länge sen har området varit betydligt mer strandlikt, men landhöjningen har gjort sitt vattnet är idag långt borta. Vi bor invid en gata, vilket medför visst behov av gardiner. Under de 6½ år vi bott här har jag hittills klarat mig med två par köksgardiner: en julgardin och en gardin för resten av året. Hissgardiner bägge två. Senast vid påsk har jag känt mig tvungen att ta ner den rödrutiga julgardinen, så den blårutiga "resten-av-året-gardinen" har fått hänga uppe rätt länge. Nu till påsk konstaterade jag att den var alltför solblekt och att hissbandsuppsättningen skulle kräva en hel del reparation. Så jag steg suckande in i tygaffären och tittade mig omkring bland alla tyger. Och fick de nippor som jag visste skulle komma... dessutom är det inte bara tanken på val av tyg och uppsättning som ger mig rysningar, det kommer ju också en massa frågor av försäljarna om gardinstänger, knäppen och sånt! Nej nej nej, fråga inte mej! Så efter en stund gick jag ut igen, visste att det inte skulle bli nåt tyginköp för min del den här gången heller. MEN så kom jag på en finfin idé, kom ihåg nåt som jag sett i en affär några dagar tidigare. For dit, kollade och köpte NYA KÖKSGARDINER! Och nu hänger de där, i bägge köksfönstren, och jag är sååå nöjd! Helt i min smak. Nya hissgardiner som passar in i inredningen och som fungerar såväl som insynsskydd som soldämpare, enligt behov. Det här borde jag ju ha kommit på tidigare, vi kör ju samma system i de stora fönstren mot sjön vid villan. Bättre sent än aldrig!

Ett förtydligande är ännu på sin plats: Ni är många som tycker om fina gardinuppsättningar, volanger och rysch, och jag vill bara säga att jag absolut inte har någonting emot er eller era gardiner, ni har det jättefint!! Min stil är bara en annan.

Hundnamn

Jaha, nu har jag blivit upplyst av Dottern om att hundnamnet inte stavas Jakki utan Jakky! Jag försökte diskutera mig fram till att det skulle passa bättre med ett i på slutet, men icke. Hon har ju dessutom sytt och broderat en kudde åt honom i skolan, med namnet på. Så jag får väl foga mig i detta. Alltså: JAKKY.

Vi hälsade på i valpfamiljen idag. Fyra av de sju valparna har nu flyttat till sina nya hem. De tre som var kvar vaknade, kissade på golvet, kröp upp i våra famnar och busade med varandra. Vårt lilla "odjur" ser ni på bild här, mitt i lekens hetta. Världens farligaste hund! Eller...?? Många små gaddar har han åtminstone!

Kul är att en av valparna har flyttat nära oss, på andra sidan "stora vägen". Vi träffade familjen ute på hundpromenad idag på kvällen. De tog valpen igår, och den första natten har förlöpt riktigt väl. Snart vet vi hur det lyckas hos oss... Men än har Jakky några dagar på sig att leka med sina två bröder, idag var det en hård dragkamp om vem som skulle få vanten som låg i hundhagen. Det var inte lätt att lyckas få en bild på det hela för det gick riktigt vilt till! Starka Jakky till vänster i bild. Här syns det bra att han är ljusast av valparna, och dessutom den enda släthåriga, de andra har alla mer eller mindre lockig päls.






torsdag 24 april 2008

Tidig morgonstart

Det blev en tidig start på dagen. Vaknade 5-tiden av skrammel i köket. Det visade sig vara Dottern, som påstod sig vara hungrig och med hjälp av sin receptbok tillrett ett RisiFrutti-liknande fruktris, bara det att hon blandat inop röran med okokt ris..... Tvingade henne tillbaka i säng och slumrade själv in tills väckarklockan ringde kl. 6. Nåja, hon hade ju inte somnat utan klätt på sig och låg och lyssnade på Radio Extrem. Suck.

Jag var på kurs i Vasa idag, tillsammans med två ur min personal. Riktigt intressant även om ämnet offentlig upphandling är både invecklat och jobbigt. I morgon bitti far jag iväg på nästa kurs, det blir en dagstripp till Helsingfors med morgonflyget och hem på eftermiddagen. Temat denna gång aktuell juridik inom undervisningssektorn.

Vi hade så sett fram emot att få hit "låtsaskusinen" från Esbo tillsammans med sin far på två övernattningar under veckoslutet, i samband med barnkörstämman i Kronoby. Idag kom beskedet att "kusinen" insjuknat och resan måste ställas in.... en mycket stor besvikelse för våra barn, och en ännu större besvikelse för honom :(( Hälsningar till Esbo: Krya på dig vännen, och ta sen mamma eller pappa med på en tågresa hitåt ett veckoslut före sommaren så hittar vi på nåt skoj tillsammans!! Kram!

Tittade på sommarbilder från 2006, och så här då vi nu går i hundväntans tider kan jag passa på och visa er första bilden på Tusse, här ännu tillsammans med sina syskon. En härlig syskonskara, eller hur?!
Tidig morgonstart blir det imorgon bitti också, kanske dags att söka sig mot sängen. Hoppas Dottern inte blir hungrig....

onsdag 23 april 2008

Dagens övriga händelser

- Sonens klass har simvecka den här veckan, varje dag måndag - torsdag. Han har simmat 25 m och hoppat från pall i stora bassängen. På kvällen var det lagfotografering av juniorfotbollslagen.
- Dottern deltog idag i skolans uttagningar till stafettkarnevalen, åk 3-4 ska delta. Hon ringde mig till jobbet och skrek "JAG KOM MED!!!!!!" Oj då! Nu har vi 4 veckor med planering framför oss...
- Jag städade min bil... den såg mer ut som en skitig sandlåda än en bil, med allt som dragits in under den snöfria delen av vintern och nu under våren. Nu täcks jag ha 2 passagerare med mig till Vasa i morgon bitti.
- Pappan var på tekniska nämndens möte (han blev invald i nämnden för ett par månader sedan, efter att en ordinarie ledamot hoppat av).
- Idag flyttade det första av Jakkis syskon till sitt nya hem. Jakki får ännu vänta 9 dagar.

Hittad!

Under eftermiddagen fick vi ett par tips om att Tusse setts invid en av gatorna i det område där han försvann. Och då Dottern och jag för drygt en timme sedan gick runt där fram och tillbaka och ropade på honom kom han fram!! Nu har han ätit ordentligt och lagt sig ner på favoritplatsen och somnat. Det känns nog skönt både för honom och för oss alla att ha honom här hemma igen.

Försvunnen

På grund av att både Mamman och Pappan igår eftermiddag satt och lyssnade på Hjallis Harkimo fram till kl. 17 ordnade vi specialarrangemang för barnen, de fick fara en stund till Faster som bor knappt 2 km från oss. Dottern var först hemma en stund innan hon for dit. Hon brukar alltid cykla, så vi var rätt förvånade över att hon farit till Faster promenerande denna gång. Nåja, det visade sig vid läggdags varför. Vår Tusse är sällskaplig av sig så brukar vara snabb att komma med då någon av oss ger sig ut på promenad. Det vet Dottern, och hon passade denna gång på att locka med sig Tusse då hon skulle iväg, ville antagligen ha med den till Kusinerna. Så hon promenerade, och Tusse följde efter, över stora vägen och längs med livligt trafikerade gata. I ett skede, då hon skulle över gatan, har hon burit honom en bit. En liten bit före Fasters gatukorsning har han hoppat in i ett litet skogsparti, och efter det såg hon honom inte mer.


Det här fick vi alltså reda på 21.30-tiden igår kväll, då vi funderade över varför Tusse inte synts till på hela kvällen. Jag körde runt i Fasters stadsdel med bil och kollade, och Pappan satte länkskorna på sig och for ut och söka. Ingen Tusse. Dottern påstod dessutom att Tusse av någon anledning saknade sitt halsband, som han alltid brukar ha på sig och som har en namnbricka med telefonnummer.


Nu är det morgon, och fortfarande har ingen Tusse synts till....

måndag 21 april 2008

Måndag

Tur att inte alla måndagar är som den idag... Våra morgnar är för det mesta totalhysteriska här hemma timmen mellan att Dottern stiger upp och tills hon far iväg till skolan. Idag tappade jag nerverna med henne totalt, och var på god väg att säga upp alla kontrakt med henne men nöjde mig med att bokstavligen slänga ut henne på trappan på avkylning.... !!! Sen kommer man till jobbet och chefen sticker sig in efter en stund och frågar om man har fått en bra början på dagen... gggrrrrr!!! Printerproblem och telefonladdare som slutade fungera förgyllde dagen ytterligare. Dottern for hem på eftermiddagen men hade vare sig nyckel eller telefon med sig så hon fick inte tag i mig. Efter att hon försökt klättra upp för a) stuprännan och b) spjälverket på väggen ("jag tänkte gå in genom takfönstret eller klättra ner genom skorstenen") kom hon cyklande till jobbet för att hämta hem mig.

Nåja, kvällen har varit lite lugnare. Hade cykellektion med Sonen, och han gjorde stora framsteg, och var själv också väldigt stolt. Fick också baksidan av trädgården färdigkrattad.

Skor....


... i massor. Skor som ska ut. Skor som ska in. Skor som ligger överallt. Skor som är nerkletade av lera. Skor som är nertrampade i hälarna. Skor med trasiga snören. Skor som blivit för små. Skor som kanske duger på villan i sommar.
Vad lyckliga de skulle vara, barnen i Afrika som springer barfota 20 km till skolan och sen hem tillbaka, om de bara hade ett enda av alla dessa par.

söndag 20 april 2008

Plätt-mums


Kvällens plätthälsning går till "Stora-H" i Esbo! Mums mums!!

Tävling i köksfönstret



Doftrankan i köket har slagit ut, med underbara vita doftande blommor. Den samsas med mitt lilla olivträd, basilikan, timjan och oreganon. Mmmmm....


En liten bit ifrån står orkidén och försöker överglänsa dofterna med sin fantastiska skönhet!

Skjutglada barn

Ännu lite om vårmarknaden: den handlar ju som sagt numera om en massa skräpleksaker och godis. En sak som jag reagerat på i flere år redan är utbudet av alla möjliga leksaksskjutvapen som säljs åt barnen. Gevär, maskingevär, "bazookas", pistoler, handgranater etc. Och föräldrar som gladeligen köper/låter barnen köpa de här sakerna. Själv har jag svårt att förstå det här, och har låtit mina barn förstå att vi i vår familj inte kommer att köpa sånt. Inte ens pistolerna med de populära s.k. "sprättekulorna". Några "mindre farliga" grejor har kommit in i huset under de gångna åren, som födelsedagspresenter eller arvegods, men jag försöker dra gränsen vid vattenpistoler och riddarsvärd. Till stor del har det att göra med barnens bakgrund - verkligheten ser tyvärr alltför annorlunda ut för många barn i deras ålder (och yngre) i C, och då talar vi om riktiga grejor, inte plastgevär och sprättepistoler. Tänk om de skulle ha blivit ett par av de barnen....

Krisinformation

Jag såg på den direktsända pressinformationen i tv på förmiddagen, gällande den för oss finländare så tragiska bussolyckan i Spanien. Bra jobbat av våra myndigheter, de har handlat både snabbt och effektivt efter beskedet i går kväll. Något har man lärt sig efter tsunamikatastrofen. Ett extra plus till vår nye utrikesminister som gjorde mycket väl ifrån sig och gav en bra redogörelse över händelserna. Språkkunnig är han ju också, ingen bad english här inte! Det ska bli spännande att se vad det månne blir av honom då han "blir stor"?!

lördag 19 april 2008

Dagens Jakki



"Jag är 6½ vecka och helt ljuvlig och bedårande" !!!



Nyförvärv

Det har varit vårmarknad i stan igår och idag. Jag fick vara sällskapsdam åt Sonen igår då han skulle och kolla in utbudet. Det är ju som det alltid har varit: godis, leksaker av dålig kvalitet, konstiga kläder, ballonger, kringlor, mattor, .... Nåja, jag kom på en fiffig idé: erbjöd honom ett alternativ till att köpa en leksak som ändå går sönder rätt omgående. Han fick köpa marknadsgodis, och i stället för leksaken fick han en fin sparkcykel. Han accepterade till min glädje förslaget. Och Dottern, som för första gången fick gå ensam på marknaden, hon var tillsammans med en skolkompis, klarade av det så jättebra (de köpte inget speciellt på marknaden utan var på café och sen och provade klänningar på Kapp-Ahl!) belönades också med en sparkcykel. Hon hade tidigare en, som hon ärvt av kusinen, men den gick sönder på hösten, och jag hade tänkt skaffa en ny åt henne i vår hur som helst. Så: Mamman lyckades på det här sättet aktivera sina barn, de behöver komma sig ut och få frisk luft och motion!!

I och bredvid rabatten

Den här "herremannen" låg utsträckt och sov i den solvarma rosenrabatten idag på eftermiddagen, lyfte här på huvudet för att se vem det är som kommer och stör mitt i siestan.
I morse hade han grannens katt som rabatt-sällskap.




Blev vårinspirerad då jag idag var till blomsteraffären, kunde inte hålla mig från att köpa några ljuvliga penséer till trappan.












torsdag 17 april 2008

Visst kommer våren




Solen strålade idag, om än inte så varm.

Och det som under veckoslutet gömdes i snö kom upp i tö :)








Kolla gärna närmare in den lila krokusen mitt bland alla de gula:




















Tömde terasssen och skurade den, så att vi får dra ett nytt lager impregnering på den, den har farit rätt illa i vinter. Sonen roade sig med att fånga myror och dränka dem i skurämbaret...











Torsdag = Allas Veckotidning-dag. En skön stund i solen för Dottern, med Tusse som gott sällskap. I tidningen är det horoskopet, "Veckan brott" och "Direkt ur livet" som gäller för henne nu.










Jag började också röja bort gammalt gräs och ris ur blomrabatterna. Plötsligt låg det någon och "ruvade" i skräphögen. Månne det kan kläckas kattungar om man är kastrerad frass???

onsdag 16 april 2008

Utehund


Solen har börjat värma, och bushundarna fick komma ut på gräsmattan en stund. De blir allt större och kraftigare för var gång vi hälsar på dem, och det är livat värre i huset. Jakki har nu vuxit sig störst i kullen, men han är ändå inte den livligaste. Deras pälsar börjar bli ordentligt tjocka, och de är riktiga minihundar nu.

Gissa vem som sov i den nya mjuka hundbädden i natt? En herre vid namn Tusse, han trodde nog att den var åt honom :)

Problem med kommentarer

Undrar vad jag har gjort eftersom det inte går att kommentera mina inlägg?? Hittar inga felgjorda inställningar. På de första inläggen funkade det ju, men på de tre senaste går det inte att kommentera. Jag känner mig som en nybörjare...

LPG

Himlen börjar klarna upp efter en riktigt dimmig och gråtrist morgon. Sonen är fortfarande förkyld så jag är hemma med honom idag. Jag avvek dock för en stund då jag for till fysioterapeut på en första LPG-behandling för den kraftiga ärrbildningen som uppstått under foten efter operationen i januari. Har aldrig prövat LPG förr, men det lär funka bra för sånt här. Som det är nu så kan jag bara gå med klack-skor, varje försök att promenera med platta skor leder till att jag haltar följande dag, och så ska det ju inte vara. Det blir en andra behandling imorgon bitti och en tredje på fredag.

tisdag 15 april 2008

Arrangemang

Det blev en hemmadag för Sonen (7 år) idag. Han låg mellan oss i sängen och snorade hela natten, och på morgonen var det bara att konstatera att det inte skulle bli någon skoldag för honom idag. Panik: hur gör vi?? - själv var jag uppbokad till eftermiddagen, och Pappan hade också möten som han inte kunde komma ifrån. Det blev att ringa och väcka Mormor & Morfar, som tack och lov hade möjlighet att sätta sig i bilen och komma hem till oss.

Flera stora och viktiga beslut togs på styrelsemötet på jobbet idag - det har varit jobbigt att ta fram alla beslutsunderlag, men allt förlöpte väl och andan på mötet var god. Skönt! Direkt efter mötet fortsatte vi sedan i en arbetsgrupp att planera den kommande omorganiseringen, det är många bitar som ännu skall falla på plats innan sommaren kommer. Men vi tyckte att vi tog några steg framåt igen. Efter mötet en snabb kopp kaffe med chefen och en gäst, sen hem till snoriga Sonen. Mitt arbetsrum och min personal fick inte se mig många sekunder idag...

Just nu sitter Sonen och bläddrar i sina dagis- och förskolemappar, det blir många "titta, det här minns jag!". Det är lite Här-är-ditt-liv-feeling :) Tänk om vi alla skulle ha våra årsmappar, som vi skulle sitta och bläddra igenom då och då. Vad mycket vi skulle minnas som vi annars glömt bort, och vilken bekräftelse vi skulle ha på att vi verkligen gjort och åstadkommit något i våra liv! Vi säger ju alla att tiden bara rusar iväg, men vi har ju faktiskt hunnit med så mycket under den tiden i alla fall.

Ikväll blir det övning med kören inför 1-majkonserten. Det har kännts bra på övningarna, vi har en tilltalande repertoar i vår. Och en så härlig och engagerad dirigent! Vi sjunger ju båda två i kören så barnpassningen har vi sedan årsskiftet skött genom att anställa en studerande från barnträdgårdslärarutbildningen, och det funkar riktigt bra, vi har hittat en duktig flicka som klarar av de utmaningar vi har i familjen.

måndag 14 april 2008

Jobb jobb...


Det var en synnerligen vit värld som bredde ut sig inför oss i morse. Fick sopa bort ett flera centimeter tjockt snölager av bilen för att komma mig iväg till jobbet. Var fanns all den här snön under vintermånaderna?? Skulle ha gett oss mer glädje i januari än nu, då vi redan hann börja plocka fram vårskor och -jackor och kolla in blomknoppar i rabatterna...

Efter kvällsmaten skulle ungarna till den nyöppnade djurtillbehörsaffären och skaffa saker åt Jakki. Det blev matkoppar, leksak och en bädd att sova i. Undrar just vad Tusse kommer att ha för åsikt om familjetillökningen??

Jag var på ett företagsbesök till en fabrik ikväll, tillsammans med några andra rotarianer. Ett intressant besök, jag har inte varit inne i den fabriken här i vår stad tidigare. Såg en del rutinmässiga monotona löpande-band-arbeten, och blev att fundera på hur dessa människor orkar med detta, dag ut och dag in. Jag skulle själv inte klara av det allt för länge vet jag. Å andra sidan tar arbetet slut när arbetsdagen är till ända, och de behöver inte ägna en tanke åt det innan det är dags för nästa skifte. Sjäv har jag både ett och annat jobbrelaterat ärende att grubbla över mest hela tiden, och laptopen väntar nu på att jag ska ta itu med att förbereda de sista uppgifterna inför morgondagens styrelsemöte... ibland önskar jag att jag skulle ha ett jobb där inget tankearbete skulle krävas mellan kl. 16 och 08 och under veckosluten, vad befriande det skulle kännas!

Sonen grät sig till sömns ikväll, han saknar farmor... om 2 veckor är det ett år sedan det ofattbara sjukdomsbeskedet. Hur kan tiden gå så fort??

söndag 13 april 2008

Hundväntan


I början av mars föddes 8 ljuvliga golden retriver-valpar hos en av Dotterns klasskamrater. En av dem blir vår nya familjemedlem den 2 maj! "Jakki" ska han heta, har Dottern (10 år) bestämt. Hon skulle vilja bestämma mycket annat också, men vi är fler som har nåt att säga till om, tack och lov. Idag kom hon till mig med en idé som hon kommit på, hon hade också tänkt ut att Pappa och Farbror måste involveras för att det ska kunna förverkligas: Hunden borde få sova i hennes rum, och eftersom hon tycker att det är så litet och trångt så skulle hon byta sovrum med Mamma och Pappa! Mamma meddelade förstås genast att det inte kommer på fråga, varefter Dottern fick ett raserianfall och med en mycket ljudlig dörrsmäll rusade in på sitt rum (som för övrigt är ungefär lika stort som Mammas och Pappas men belamrat med minst 1000 saker omkringströdda på golv, bord och hyllor). Nåja, nåt gott förde det tydligen med sig. Hon satte igång med rumsröjning och planerar nu att Jakki ska sova under hennes loft-säng. Dessutom har hon börjat se på tv-programmmet "Rent hus", vilket även det har haft positiva effekter i hennes rum!


Våren börjar...




... den 14 april enligt Bondepraktikan, påstås det på tidningen jag nyss läste. I morgon? Det är nog långt ifrån sanning det, säger jag medan de stora kladdiga snöflingorna dalar ner utanför arbetsrumsfönstret och lägger sig som en våt matta på bilarna, gräsmattan och gatan.


Mor i stugan, hon säjer så:
"Blåsippor aldrig snuva få.
Än får ni gå med strumpor och skor,
än är det vinter kvar", säger mor.

Ja så är det...

Nu har jag då alltså, efter lång lång betänketid, gett mig själv rollen "bloggare". Hur pass aktiv jag kommer att vara återstår att se. Men tanken är att sätta ner en tanke då och då. Inspiration har jag fått av andra bloggare, såväl kända som okända. En del bloggar här i hemknutarna, andra på andra sidan jordklotet. Jag har fascinerats av och glatt mig över att få ta del av vardagslivet hemma hos väninnor lika väl som hos för mig helt främmande människor, vilka så småningom har kommit att kännas som mina bekanta även om vi aldrig träffats eller haft kontakt på annat sätt än via några blogginlägg. En märklig värld, egentligen. Som också fått mig att tveka med att gå in i den mer aktivt: hur mycket ska jag ge ut av mig själv och vårt vardagsliv på ett sånt här allmänt forum som bloggen ju är? Intresserar det ens någon annan än mig själv (dagbok...) och kanske nån väninna jag annars har alltför lite kontakt med? Vi får se. Nu kör vi.